изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:53 EEST
Изчезнаха убийците на Борилски    
Ред и сигурност

Георги Желязков и Стоян Стоичков - убийците на студента Мартин Борилски, са изчезнали безследно от вчера. Скандалната новина съобщи Мариан Михнев, шеф на варненската съдебна охрана. Апелативният съд във Велико Търново постанови в четвъртък 19 години затвор за Желязков и 17 години за Стоян Стоичков. Двамата бяха обвинени в зверското убийство на 24-годишния Борилски.



Драмата се разигра през 2000 г. в квартирата на студента по право в Париж. Той беше открит мъртъв с 93 прободни рани по цялото тяло и разбит череп. Българското правосъдие протака делото 10 години.

Желязков и Стоичков не се явиха в Апелативния съд, когато прочетоха присъдите им. Ето защо съдиите разпоредиха да ги задържим, разказа Мариан Михнев. Неговите хора търсили осъдените на официалните им адреси, само че не ги намерили през целия вчерашен ден.

И екип на “ Труд” потърси вчера двамата младежи там, където живеят. Съседи на Стоичков на варненска улица “Генерал Колев” обявиха, че не са виждали нито него, нито родителите му от години. А комшиите на Желязков на ул. “Любен Каравелов” обясниха, че поне от седмица не са го виждали.

“Гарантирам, че моят клиент Стоян Стоичков е във Варна, а същото се отнася и за Желязков”, каза вчера пред “Труд” адвокат Юлиян Георгиев. Той обясни, че в 19,30 ч в четвъртък в деловодството на Апелативния съд е внесена жалба срещу наложената на двамата осъдени мярка “задържане под стража”.

“По закон те не бяха длъжни да се явят в сряда в съда - обяви адвокат Георгиев. - И Стоичков, и Желязков са все още свободни граждани.” Тежките им присъди могат да бъдат обжалвани в 15-дневен срок пред Върховния касационен съд.

Вчера МВР пусна уведомление до всички ГКПП-та, че е възможно убийците на Борилски да се опитат да минат границата, макар да имат за това прокурорска забрана.

Бащата на Георги: Детето ми е болно

Синът ми отиде на лекар. Изобщо не отговарят на истината твърденията, че Георги и Стоян Стоичков са избягали от правосъдието. Това заяви вчера пред “Труд” Борислав Желязков, бивш следовател, баща на обявения за издирване и арест Георги.

“Детето ми се е явявало на съдебните заседания по делото дори когато е било болно и е имало висока температура. Самият аз съм юрист и съм го възпитавал да вярва в правосъдието”, подчерта Желязков-старши. И продължи: “Моят син и другото момче тръгнаха за делото с автомобил, но близо до Търговище полуоската на колата се повредила. Той се обади да ме предупреди.”

Борислав Желязков е твърдо решен да обжалва пред Върховния касационен съд ареста, който апелативните магистрати разпоредиха за сина му.

“Преди всяко заседание по делото сме подложени на атака. Има и натиск от страна на посланика на Франция, което е абсолютно недопустимо. Не ни е осигурен справедлив процес, категоричен е Желязков. - Никой не защитава българския съд от атаките, на които е подложен. До този момент процесът се гледаше в 7-8 съдилища у нас. Но най-накрая се намери един услужлив съдебен състав, който да угоди на някого.”

http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

Изчезнаха убийците на Борилски | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Изчезнаха убийците на Борилски
Автор: Anonymous да 2010-02-06 @ 14:11 EET
ei alo gospodata vazmojno li e da ima takova prestaplenie kato tova ubiistvo i da ne badat zadarjani pod straja  ne biha li bili opasni za obschestvoto ili zaschoto baschata e uorist a momchetata ot dobrich nischo ne sa napravili sa pod straja  v aresta  a prez tova vreme i predi ima malki gruopi ot drebni huligani koito pravqt zlodeqniq i nemogat da gi hvanat sega vsichko koeto otkadeto idva go prepisvat na momchetataa huliganite si prodaljavat da kradat  da biqt da palqt  i vse obrazuvanoi dosadebno proizvodstvo a zadarjani nqmaaaaaaaaaaaaaa
Изчезнаха убийците на Борилски
Автор: Anonymous да 2010-02-13 @ 17:07 EET
никой никаде не е иэчеэнал  просто са ги пусна ли 
Изчезнаха убийците на Борилски
Автор: Anonymous да 2010-02-14 @ 19:16 EET
те не си ги хващали

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди