изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:17 EET
Цветанов: Убийците на Борилски не са напуснали страната    
Новини
По последни данни на полицията двамата осъдени на затвор убийци на българския студент във Франция Мартин Борилски - Георги Желязков и Стоян Стоичков не са напуснали страната. Това съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов по БНР. Те са обявени за общодържавно издирване.


Във връзка с оплакването от Съюза на съдиите, че си позволява да коментира съдебни решения, Цветанов коментира, че не е бил разбран правилно.

Съгласен съм, че не би могло всяко едно внесено обвинение от прокуратурата да получи веднага своята присъда, уточни той.
Според него България днес се нуждае от един инструмент, който се нарича съдебна система, която за съжаление през последните 20 години не е реформирана.

Силовият министър коментира, че има много стойностни български съдии.

Има много корумпирани полицаи, но ние работим и имаме инструментариума да се борим срещу тази корупция, каза още Цветанов.

Говорителят на Съюза на съдиите Нели Куцкова пък му отговори, че има корумпирани съдии, защото в една държава, в която корупцията е твърде разпространена, не може да има незасегнати чисти части от държавната власт.

Във връзка с въпрос на Цветанов за механизма на работа Куцкова обясни, че престъпленията, каквито са и корупционните такива, се разкриват първо от МВР.

Нели Куцкова обясни, че съдът не може да правораздава на база изявления, твърдения и медийни публикации. За нас е важно това, което е в папките, отсече тя.

Според нея това е голямото разминаване между МВР и съда, защото понякога по медиите човек може да види повече доказателства. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Цветанов: Убийците на Борилски не са напуснали страната | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди