изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 14:00 EEST
От средата на деня: украинците избират Янукович    
По света  Пет години след оранжевата революция доверието на украинците печели отново Виктор Янукович. На втория тур от президентските избори в Украйна води лидерът на опозиционната до този момент Партия на регионите. Това показват данните от exit-polls допитване до вече гласували избиратели, съобщава „Ехото на Москва". 55,1% са заявили подкрепата си за Янукович, а премиерът Юлия Тимошенко е събрала 40,7% от гласовете.
Против двамата, т.е. пуснали недействителни бюлетини, са 4,2% от вече упражнилите правото си на глас украински избиратели
.

Според разпределението по области Янукович печели с огромно предимство например в Крим или Одеса (80% и 74%), за разлика от столицата Киев, където Тимошенко събира 66% от гласовете.

"Украинците ще се срамуват от избора си, но това е демокрация. Украйна трябва да се научи да провежда честни и законни избори. Затова задача номер едно днес е сами да покажем на себе си, че можем да предаваме властта по демократичен път", заяви настоящият президент Виктор Юшченко след като упражни правото си на глас. С коментара си даде да се разбере, че няма да създаде пречки при предаването на властта.

Припомняме, днес на втория тур на президентските избори в Украйна гласоподавателите избират между лидера на опозиционната Партия на регионите Виктор Янукович и премиера Юлия Тимошенко.

На първия тур на изборите Янукович спечели 35% от гласовете, а Тимошенко - 25%.
Избирателната активност на украинците на балотажа за президент на Украйна определено бележи ръст от 2% спрямо първия тур.

От щабовете на противниците Янукович и Тимошенко взаимно си отправиха обвинения за нарушаване на закона и провокации.
В ЦИК обаче няма регистрирани по-сериозни нарушения.

По данни на Централната избирателна комисия броят на регистрираните гласоподаватели в Украйна е 36 576 763.

http://news.ibox.bg

 


Сходни връзки

От средата на деня: украинците избират Янукович | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди