изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:40 EET
Виктор Янукович печели изборите за президент в Украйна с 48,7%, сочат резултати от национално проучване    
По света Киев. Според резултатите от националния екзит пол на Украйна, лидерът на Партията на регионите Виктор Янукович печели изборите за президент с 48,7% от гласовете. За Юлия Тимошенко са гласували 45,5% от гражданите на Украйна, предаде агенция Ройтерс.


Против всички са гласували 5,5% от украинските избиратели.

Агенция "Фокус"

Украинските политолози прогнозират масови акции на протест в страната
07 февруари 2010 | 22:00 | Агенция "Фокус"
Киев. Украинските политолози са единни в мнението, че след втория тур на изборите за президент на Украйна в страната ще има вълна от протестни акции, но не са единодушни относно техните мащаби, предаде РИА Новости.
Според политолозите, протестните акции ще продължат не повече от седмица до 10 дни, окончателната точка в изборите ще постави съдът.
„Ще има противопоставяне на улиците, както винаги. Това вече е очевидно”, заяви председателят на Центъра за приложни политически изследвания „Пента” Владимир Фесенко.
„По-нататък всичко ще зависи от резултатите – каква ще е разликата между кандидатите и до колко победилата страна ще успее да удържи ситуацията под контрол. Имам предвид и Централната избирателна комисия, и съда, и Върховната Рада. Ако ситуацията бъде удържана под контрол, то следизборната паника може да се разсее доста бързо, в течение на седмица”, смята известният украински политолог.
Според Фесенко, ако това не се случи, ще трябва да бъде търсен компромис.
„Но едва ли може да говорим за компромис, като трети тур на изборите”, отбеляза той.
 
Подкрепяйки Виктор Янукович, украинците гласуваха за промяна на курса на страната, смятат в Държавната дума на Русия
07 февруари 2010 | 21:45 | Агенция "Фокус"
Киев. Председателят на комисията по въпросите на ОНД към Държавната дума на Русия (долната камара на руския парламент) Алексей Островский вижда в победата на Виктор Януикович в изборите за президент на Украйна доказателство за това, че повечето украински граждани са разочаровани от курса на действащия президент Виктор Юшченко, предаде Интерфакс.
„Ако се базираме на данните от екзит половете, то може да се твърди, че възможната победа на Янукович свидетелства за това, че голяма част от украинското общество е разбрало, че курсът на Виктор Юшченко е пагубен за страната и е необходима много сериозна корекция, не на последно място е необходимо да бъдат възстановени нормалните отношения с Русия”, каза Островский по телефона от Киев.
Островский е начело на делегацията на Държавната дума, която в състава на Междупарламентарната асамблея на ОНД наблюдаваше хода на изборите в Украйна.
По неговите думи, наблюдателите не са забелязали сериозни нарушения и, основното, антируски настроения.
Партията на регионите обещава масови акции на протест за защита на резултатите от изборите
07 февруари 2010 | 21:37 | Агенция "Фокус"
Киев. Партията на регионите ще започне в понеделник няколко публични акции в защита на резултатите от втория тур на изборите за президент на Украйна, предаде Интерфакс.
„Партията на регионите възнамерява да проведе няколко публични мероприятия независимо от резултата на изборите”, каза на пресконференция един от лидерите на Партията на регионите Борис Колесников.
В частност, отбеляза той, една от публичните акции ще има за цел защитата на Централната избирателна комисия от евентуално злоупотреби.
Отговаряйки на въпроса, от кого Партията ще защитава ЦИК, той каза: „Възнамеряваме да я защитаваме от властта, надяваме се, че това няма да е необходимо”.
 
Юлия Тимошенко има правото да изведе хората на улицата, ако има фалшификации, смятат нейни поддръжници
07 февруари 2010 | 21:32 | Агенция "Фокус"
Киев. Поддръжниците на кандидата за президент на Украйна и премиер Юлия Тимошенко допускат възможността за масови акции на протест, в случай че има доказателства за фалшифицирането на резултатите от втория тур на президентските избори, предаде Интерфакс.
„Мисля, че ако преброяването на гласовете, което ще протече тази вечер, бъде съпроводено от масови фалшификации, то, според мен, кандидат-президентът Тимошенко има моралното право да се обърне към хората”, заяви депутатът и лидер на Европейската партия на Украйна Николай Катеринчук, отговаряйки на въпроса, дали Тимошенко ще организира масови акции на протест.


 


Сходни връзки

Виктор Янукович печели изборите за президент в Украйна с 48,7%, сочат резултати от национално проучване | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди