изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 06:05 EET
СЪДЕБНИ НОВИНИ    
Ред и сигурностЗА ДНЕС в Районния съд в Добрич е насрочено делото срещу Галин Ян. от с. Соколово, община Балчик.

Той е подсъдим по обвинение на Районна прокуратура - Добрич, за това, че на 13 октомври м.г. в Добрич е отнел два златни ланеца на обща стойност 288 лв. от жителка на града, като употребил сила.

32-ГОДИШНИЯТ Ерол М. от с. Карапелит ще бъде съден утре в Районния съд в Добрич - за това, че без да има право, от горски пояс е отсякъл 6 куб. м дърва за огрев от ясен и гледичия на обща стойност 150 лв.  На разпит в досъдебното производство той се признал  за виновен в извършване на престъплението.

НА 9 ФЕВРУАРИ Районен съд - Добрич, ще разгледа и предложението на Районна прокуратура - Добрич, за налагане на административно наказание на Стойчо Стойчев, на 39 години, от Добрич и 61-годишната Станка Д. Ст. от с. Дуранкулак, община Шабла. Те са разследвани за съставяне на фалшив документ - „Заявление за участие и прехвърляне на суми по индивидуалната партида в друг съответен фонд за допълнително задължително осигуряване”. Досъдебното производство е образувано във връзка с жалба на жител на с. Дуранкулак до Комисията по финансов надзор в гр. София. Той твърдял, че не е подписвал въпросното „Заявление”, с което сумите, натрупани по индивидуалната му партида в една пенсионно осигурителна компания били прехвърлени в друга. В хода на разследването било установено, че документът е съставен от Стойчо Стойчев, без знанието и съгласието на осигуреното лице. През декември 2007 г. това заявление било предадено от Стойчо чрез посредник на секретаря на кметство Дуранкулак - Станка Ст. Тя направила на 21.12.2007 г. нотариална заверка на документа от името на кмета на с. Дуранкулак,  в отсъствието на притежателя на индивидуалната партида. Документът бил употребен пред пенсионно осигурителна компания за прехвърляне на натрупани суми по индивидуална партида за Допълнителното задължително пенсионно осигуряване.

ОСЕМ ДУШИ ще застанат на съдебната скамейка в Районния съд в Добрич във вторник и сряда. Прокуратурата е повдигнала срещу тях обвинение за това, че в периода от 07.12.1999 г. до 21.11.2000 г. в Добрич, при условията на продължавано престъпление, в различно съучастие помежду си и чрез съставяне на документи с невярно съдържание - трудови договори и нареждания за незабавно инкасо, са получили без правно основание финансови средства от сметката на РУСО - гр. Добрич. Причинените вреди на Националния осигурителен институт възлизат общо на 67 876,53 лв., което представлява 886 броя минимални работни заплати за страната през съответните периоди. НДТ

 


Сходни връзки

СЪДЕБНИ НОВИНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди