изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 18:16 EEST
БЕРОЕ СПЕЧЕЛИ СРЕЩУ КАЛИАКРА ПРИ НЕЧОВЕШКИ УСЛОВИЯ ЗА ИГРА В КАВАРНА    
СпортБерое (Стара Загора)  спечели срещу Калиакра (Каварна) с 2:1 във втората си среща в група „Б” от турнира Албена къп 2010.
Голмайстори: 0:1 Иван Чергев (22), 0:2 Емил Рачев (55), 1:2 Иван Райчев (56)


Срещата се игра  на добре почистения от домакините тренировъчен терен с изкуствено покритие на стадион Калиакра в Каварна, но  при  силен вятър, който навяваше снежен прах и затрудняваше неимоверно действията на футболистите.  Съдийската бригада даде началото  на мача след допитване до организаторите на турнира и щабовете на двата съперника. Поради тежките условия страните решиха  да се играят две полувремена по 30 минути.
Резултатът откри Иван Чергев в 22-ата минута след атака на Берое по левия фланг и разбъркване пред вратата на Калиакра. В 49-ата минута Емил Рачев стреля силно във вратата на домакините след комбинация с Чергев, но вратарят Радомиров улови топката. Шест минути по-късно отново Рачев удвои резултата за старозагорци след като посрещна остро центриране  от десния фланг. Веднага след изпълнението на началния удар капитанът на Калиакра Иван Райчев се оказа най-съобразителен при разбъркване пред вратата на Берое и намали на 1:2.
СТАРШИ-ТРЕНЬОРЪТ НА БЕРОЕ ИЛИАН ИЛИЕВ: НЯМА СМИСЪЛ
ОТ ТАКИВА ДВУБОИ, ДОБРE ЧЕ НЯМА КОНТУЗЕНИ

Заради студа и силния вятър, който навяваше снежен прах в лицата на футболистите, организаторите на турнира  Албена къп бяха склонния да отложат мача Калиакра – Берое (1:2), но щабовете на двата отбора решиха двубоят да се играе, но в две части от по 30 минути.
 „Няма смисъл от такива двубои, добре, че всичко завърши без контузени футболисти”, каза пред  БТА  старши-треньорът на Берое Илиан Илиев на въпроса има ли смисъл от такива двубои. Наставникът на старозагорци се аргументира с това, че са  дошли на подготовка, имат програма за тренировки и ако бяха отложили срещата, се нарушавала  цялата им програма. Затова с треньорът на Калиакра Филип Филипов решили да го изиграят, пък каквито и да са условията.
   Филип Филипов също благодари на съдбата, че срещата е завършила без контузени състезатели от Калиакра и добави, че резултатът не го интересува, важното е отборът му да играе добре.
   От ръководството на Калиакра съобщиха, че ако условията за игра на игрищата в Албена не позволяват нормален футбол, те са готови да предоставят тренировъчното игрище в Каварна за мача Калиакра – Монтана, който по програма трябва да се играе на 11 февруари в черноморския курорт. Решението за мястото за провеждането ще се вземе в деня на двубоя, казаха още организаторите на турнира от Каварна.
     Димитър Апостолов

Още спорт в http://www.centersport.org


 


Сходни връзки

БЕРОЕ СПЕЧЕЛИ СРЕЩУ КАЛИАКРА ПРИ НЕЧОВЕШКИ УСЛОВИЯ ЗА ИГРА В КАВАРНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди