изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:00 EET
БАЛЧИК ПОДПИСА ДОГОВОРА ЗА ПРОЕКТА ЗА СВЛАЧИЩЕТО    
НовиниОбщина Балчик подписа в петък договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по схема “Подкрепа за изграждане и укрепване на дребномащабна инфраструктура за предотвратяване на свлачища”, съобщиха от кметството в морската община.

От страна на МРРБ документът е парафиран от зам.-министър Лиляна Павлова.
От постъпилите 15 проекта в строителното ведомство оценката за Община Балчик е  73,50 и в класирането дели третото място с Община Варна. Четири от проектните предложения са отхвърлени на етап административна оценка.
Целите на разработения проект визират изграждане на необходимата дребномащабна инфраструктура и спиране на свлачищните процеси в района на вилна зона „Сборно място”. С мерките, които ще бъдат предприети, ще се ограничи   компрометирането на  пътната  връзка Балчик - Албена и ще се повиши безопасността на живеещите в района граждани. Проектът включва и наблюдение на състоянието на района чрез изграждане на контролно измервателни съоръжения за мониторинг на свлачищните процеси.
Сумата, която ще бъде усвоена в рамките на 18 месеца, е в размер на  577 241,10 лв. и ще бъде отпусната изцяло от Оперативната програма.
 


Сходни връзки

БАЛЧИК ПОДПИСА ДОГОВОРА ЗА ПРОЕКТА ЗА СВЛАЧИЩЕТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди