изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:55 EET
ПРЕВОЗВАЧИ И АВТОГАРА СЕ ДОГОВОРИХА ЗА СЛЕДВАЩИТЕ ШЕСТ МЕСЕЦА    
НовиниПрез следващите шест месеца автогаровата услуга да се заплаща по досегашните цени – за това са се договорили на среща, инициирана от кмета Детелина Николова превозвачи и собственикът на Автогара-Добрич - “Пътнически превози” ЕООД.

Това означава, че се запазват цените на услугата от 4 лв с ДДС за всеки изпълнен курс при продадени билети над 7 лева. При условие, че продадените билети са под 7 лева превозвачите няма да заплащат услугата. В срещата са участвали 11 превозвачески фирми, “Пътнически превози” ЕООД и общинските съветници от комисията по транспорт Ангел Табаков, Младен Матеев и Неджати Якубов.
Срещата е организирана по повод жалба на превозвачите до кмета и Общински съвет, за която НДТ писа. Тя бе по повод необосновано завишени цени на автогаровата услуга в Добрич. Превозвачите, които изпълняват междуградски линии, договорирани с общините недоволстваха, че в условията на финансова криза не са в състояние да плащат високите цени на автогаровите услуги в Добрич и областта. Те посочваха, че на фона на действащата икономическа криза и остър спад на пътникопотока и приходите, Автогарата в Добрич е завишила цените без да ги подложи на обсъждане и договаряне с превозвачите. В жалбата се казва, че е налице сблъсък на интереси, защото служители на автогарата продават билети от името и за сметка на превозвачите и по този начин осъществяват пряк контрол върху доходите им. Превозвачите смятат, че фирмата собственик на автогарата е поставена и в привилегировано положение спрямо останалите превозвачи, защото ползва собствената си автогара безплатно и това й дава стопроцентово ценово предимство. Затова те предложиха да се обмисли организиране на алтернативна автогарова услуга.
Кметът Детелина Николова, която е била инициатор на срещата, е призовала в диалог да се потърси най–доброто решение, което да удовлетворява всички страни. Управителят на фирма “Пътнически превози” Валентин Василев е представил данни за себестойността на услугата и организацията на транспортния процес. По думите му себестойността на автогаровата услуга в Добрич е по–висока в сравнение с реалната цена, която се заплаща от фирмите. Себестойността, която е изчислена на база всички необходими разходи е 4,90 с ДДС, а реално фирмите са заплатили за 2009 година средна цена на автогаровата услуга от 3,60 с ДДС. Той е посочил, че при изпълнение на задълженията си по организиране на транспортния процес фирмата среща огромни проблеми с превозвачи, които не се съобразяват с нормативните изисквания и създават конфликтни ситуации на територията на автогарата. Масова практика от превозвачите било да оказват “натиск” върху пътниците да не си купуват билети от касите или едностранно да прекратяват изпълнението на курсовете за един или друг период от време.
На срещата превозвачите са поставили и проблеми, свързани със транспортната схема на територията на областта. Кметът се е ангажирал да изпрати писмо до областния управител, в чийто компетенции са посочените проблеми.
 


Сходни връзки

ПРЕВОЗВАЧИ И АВТОГАРА СЕ ДОГОВОРИХА ЗА СЛЕДВАЩИТЕ ШЕСТ МЕСЕЦА | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ПРЕВОЗВАЧИ И АВТОГАРА СЕ ДОГОВОРИХА ЗА СЛЕДВАЩИТЕ ШЕСТ МЕСЕЦА
Автор: Anonymous да 2010-02-09 @ 11:17 EET
Управителят е един .. Валентин Василев ... сам ли се е договарял или със сина си, който направи управител на Автогарата ?
ПРЕВОЗВАЧИ И АВТОГАРА СЕ ДОГОВОРИХА ЗА СЛЕДВАЩИТЕ ШЕСТ МЕСЕЦА
Автор: Anonymous да 2010-02-09 @ 19:49 EET
Тоя Боклук матеев в  каква комисия са го набутали ?

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди