изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 20:40 EEST
В ТЕРВЕЛ ДЪРВЕНА ВАКАНЦИЯ ДО КРАЯ НА СЕДМИЦАТА    
ОбразованиеДо края на седмицата учениците от 7-те училища в Тервелско ще са в дървена ваканция, заради тежката зимна обстановка в общината, каза за НДТ Рина Иванова – началник на образователния инспекторат. Тя добави, че общо 38 училища днес няма да учат в областта – 4 в Крушари, 21 в община Добричка, както и училището в Дуранкулак. Неучебен е денят и за три училища в община Генерал Тошево.


По данни на Областния съвет за сигурност обстановката е нормална при тежки зимни условия, като без вода са село Методиево и половината от село Росица, където има локална авария.
Проходими при тежки зимни условия са републиканските пътища на  територията на ОПУ-Добрич, съобщиха от управлението. Непроходима е отсечката Крушари-Бакалово. Пътноподдържащата техника работи по почистването и отваряне на тази част пътя. Пътните настилки са заснежени и заледени. Има множество стеснени участъци, образувани са и навявания. 41 машини на пътноподдържащата фирма почистват пътищата и работят по уширяване на пътните платна. Тежкотоварните автомобили трябва да се движат с вериги без ремаркета и полуремаркета.
Кметът на Шабла Красимир Кръстев заяви, че обстановката в общината е спокойно засега, но непрекъснато вятърът образува нови нявания,въпреки почистването на главния път границата – Дуранкулак – Шабла – Каварна. Вчера около два часа кола с хляб и още една с кметове на села е заседнала на заледен участък по пътя за Горичане. “Там имаобразуван около 40 см лед, от топенето преди дни на снега от нивите, което преля на пътя. Изпратихметехника да изтегли закъсалите автомобили. Днес вече изпращаме верижна техника за зареждане с продукти от първа необходимост” – каза още Кръстев.
 


Сходни връзки

В ТЕРВЕЛ ДЪРВЕНА ВАКАНЦИЯ ДО КРАЯ НА СЕДМИЦАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди