изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 23:07 EEST
Милиони платили семействата на отвлечени в Добрич - без резултат    
Новини 30 млн. лева (преди деноминацията) е заплатило семейството на отвлечено дете в Добрич, без да последва освобождаване на заложника. Това разказа пред бТВ майката на жертвата. Друга майка каза, че са изплатили на похитителите 2,2 млн. лв. също без резултат.

Полицай е дошъл в къщата, проверил парите, но нищо повече от това не било направено. В друг случай семейството внесло парите по сметка и те били изтеглени от банкомати във Варна и Добрич в продължение на два дни. Близките недоумяват как така от службите не са успели да засекат похитителите.

Майките и бащите на изчезналите обявиха вчера, че ще настояват за среща с премиера Бойко Борисов и с министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, за да изложат своите версии за серията от безследни изчезвания.

По-рано се срещахме и с Румен Петков, но останахме крайно разочаровани от последвалата реакция, припомниха злочестите родители.

Те са обнадеждени от новината за арестувания полицай, подпомагал бандата на Наглите. Йордан Костов, който сега е в ареста, е работил в добричката криминална полиция точно във времето, когато младежите са изчезнали един по един.

Новината, че Костов е задържан във връзка в операцията "Наглите" ни кара да мислим, че престъпната му дейност е започнала още докато работеше в Добрич, казаха на пресконференция близките на 12 безследно изчезнали млади хора.

"Като прочетох за Данчо Костов, който беше шеф на криминален отдел на първо РПУ мога да ви кажа, че съм потресена. Аз съм майка, това е единственото ми детe", сподели Кръстинка Димитрова, майка на изчезналата Румяна.

Според публикации Йордан Костов е работил от 1994 година до 1999 година в криминалната група в добричкото районно полицейско управление, след което е преместен в София.

"Толкова съм му вярвала на този млад човек, толкова съм му вярвала и след като прочетох, че чак нивото му е стигнало и до "Наглите", можете да си представите какъв лош извод си вадя за него. И как се съмнявам, дори си мисля и най-лошото. Дали и тогава той не е работил за престъпния свят, дори, ако трябва, нека да го сложат и на детектора на лъжата, защото да не прикрива някаква ценна информация в него време", каза Кръстинка Димитрова.

Общо 24 случая на безследно изчезнали са регистрирани в Добричкия регион от 15 г. От тях седем са “изчистени”, съобщиха вчера от полицията. В пет от тях хората били открити мъртви, но без следи от насилие. Други два случая били “снети от отчет по трудно обясними причини” от предишни ръководства на областната дирекция на МВР в Добрич.

/БЛИЦ

"НАГЛИЯТ" ПОЛИЦАЙ - СВЪРЗАН С БЕЗСЛЕДНО ИЗЧЕЗНАЛИТЕ ОТ ДОБРИЧ?

 


Сходни връзки

Милиони платили семействата на отвлечени в Добрич - без резултат | 8 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Милиони платили семействата на отвлечени в Добрич - без резултат
Автор: Anonymous да 2010-02-09 @ 14:36 EET
да каже и Аргил Спасов
Милиони платили семействата на отвлечени в Добрич - без резултат
Автор: Anonymous да 2010-02-09 @ 14:48 EET
Щом се изнасят факти,не бива да се огласява безлично"връща се през 1999 като н-к сектор"Криминален" в І РПУ Добрич"/КОЙ го връща/Предполагам,че системата на МВР не е на принципа"идими-додими"..."Костов ОТИВА на работа в София по собствено желание".А бе и аз да ви кажа искам по собствено желание да работя в Брюксел,ама не се получава.
Милиони платили семействата на отвлечени в Добрич - без резултат
Автор: Anonymous да 2010-02-09 @ 15:36 EET
Точно така,нека се уточни кой го връща и то на такава възлова позиция,и нека тези които са го върнали и на тях да се търси отговорност.За пореден път се доказа,че полиция и власимащи са обвързани,а на нас обикновените хора ни замазват само очите.
Милиони платили семействата на отвлечени в Добрич - без резултат
Автор: Anonymous да 2010-02-09 @ 17:38 EET
Петима открити мъртви без следи от насилие, а са изчезнали и починали от естествена смърт -така ли е? Браво на съдебните медици в Добрич, които са в една мафия с полицаите и техните началници. Всички началници на полицията в Добрич от 1995г. да бъдат разследвани както се полага!  Нямали горките следи за да разследват случаите! Как да имат като ги прикриват!
Милиони платили семействата на отвлечени в Добрич - без резултат
Автор: Anonymous да 2010-02-10 @ 08:26 EET

Абе всичко е синджир марка то се знае единият неможе без другияти после едната ръчичка мие другата

Милиони платили семействата на отвлечени в Добрич - без резултат
Автор: Anonymous да 2010-02-19 @ 22:44 EET
кой е можел да знае че парите са били давани    на  самите похитители
Милиони платили семействата на отвлечени в Добрич - без резултат
Автор: Anonymous да 2010-02-20 @ 16:52 EET
Данчо  КАЗВАЙ КЪДЕ И В КОГО СА ОТИШЛИ МИЛИОНИТЕ  ние знаем че ни си ги взел сам ама я си кажи и на кого си дал ние знаем ама  ти кажи  и за ония новоизлюпените  от демокрацията   КОЙ ТИ ПОМАГАШЕ  сега то е ясно че ни си сам  знаем че има и други ама ще се споразумеем  няма само ти да го  отнасяш я 
Милиони платили семействата на отвлечени в Добрич - без резултат
Автор: Anonymous да 2010-02-20 @ 21:26 EET

както хората са изчезвали един по един и тях един по един до един на топло  иначе само с един ДАНЧО  до никаде няма да се стигне  апък нека докажат че не са виновни кво толкова ще стане ей на това му се вика нагла престъпност


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди