изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:17 EET
Във Варна ще строят нова рибна борса, събарят старата    
Новини Рибната борса на Кооперативния пазар ще бъде съборена, а на нейно място ще бъде изградена нова. Това обяви кметът на Варна Кирил Йорданов.„В този си вид рибната борса трябва да изчезне", заяви Йорданов. Градоначалникът уточни, че новото тържище трябва да отговаря на всички европейски хигиенни изисквания. Новата борса ще разполага с търговски площи за същия брой продавачи на риба - около 60.



Ако Административният съд потвърди отварянето на борсата събарянето й и изграждането на нова може да започне до 30 дни. Ако съдът потвърди решението да остане затворена, то премахването й ще започне незабавно, посочи кметът Йорданов. Той отказа да назове сумата, която ще е необходима за целта, с обяснението, че това е работа на прокуриста на „Пазари" Владимир Михалчев.

Мястото, където се намира рибната борса, е заложено като зелена площ и дори няма строителни документи, припомня Дарик. Тъй като става въпрос за урегулиран парцел в капитала на търговско дружество, от вчера тече съгласуване с кметството на район „Одесос", обясни градоначалникът.

Сагата с най-големия магазин за риба в града започна през декември, след като Регионалната ветеринарномедицинска служба (РВМС) разпореди на фирма „Пазари" ЕАД да преустанови търговската дейност в обекта от 4 януари заради несъответствие с ветеринарно-санитарните изисквания и липса на удостоверение за регистрация по Закона за храните. На наемателите и на общинската фирма, която стопанисва обекта, бяха съставени актове за административно нарушение. Въпреки забраната и липсата на разрешително, от „Пазари" отвориха борсата на 29 януари. На 2 февруари тържището отново бе запечатано от РВМС. Ден по-късно Административен съд-Варна отмени това действие заради липса на заповед от санитарната служба. След издаване на такава РВМС отново запечетаха обекта. От „Пазари" обжалваха и този акт, като съдът трябва да се произнесе до дни.

След несъстоялата се среща с рибните търговци вчера областният управител Данчо Симеонов обяви, че възможно най-скоро трябва да бъде изградено новото рибарско пристанище и там да бъде построена новата Рибна борса, която да отговаря на всички стандарти и изисквания. Това може да стане със средства от оперативни програми, а също и по линия на предприятие „Рибни ресурси".

 


Сходни връзки

Във Варна ще строят нова рибна борса, събарят старата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди