изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 09:04 EEST
Проф. Лъчезар Филипов: С нашите методи не можем да докажем, че на Земята има живот    
Новини София. Около Венера се върти сондата „Венера експрес”. С тази сонда се опитаха с апаратурата, която е там, да наблюдават Земята и да се опитаме да докажем с нашите методи дали на Земята има живот. Оказа се, че с нашите методи не можем да докажем, че на Земята има живот. Явно не правим това, което трябва, търсейки живот. Разбрахме, че методите ни са грешни. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” проф. Лъчезар Филипов – зам.-директор на Института за космически изследвания към БАН.

„Навремето се опитахме да пуснем сигнал във Вселената, с който да подскажем, че на Земята има разум, но за съжаление не сме получавали отговор досега, отговор от някоя друга цивилизация. С развитието на космическата техника разбрахме много неща”, каза ученият.
Според него много от рисунките и фигурите, които се необяснимо се появяват в нивите с житни класове не са дело на човешко същество. „Като се отсеят фалшификатите, свързани с необходимостта на някои хора да станат център на внимание, има житни кръгове, които са истински. При тях не се съсипва нито класът, нито се нарушава растежът. На рисунките, които не са еднакви, а всеки път те са с различно съдържание, явно има нещо или някой, който иска нещо да ни каже и да ни напише. Тъй като писането не може да бъде на английски, на китайски или на кирилица, то се прави със символи. Тези символи са определена информация. Ако ние сме достатъчно умни и я разчетем и разберем, значи ще може да контактуваме с тях. Ако ние не сме достатъчно умни и не знаем как да я използваме, тогава за какво ще ни я подсказват?”, посочи проф. Филипов. Според него, не всичко, което може да се даде на човечеството, е от полза за него. „Когато цивилизацията порасне дотам, че всяко знание може да бъде използвано в неговата полза и за неговото развитие и за негово добро, сигурно тогава ще му се подаде ръка. Дотогава ние сме опасни за себе си и за другите цивилизации”, каза още ученият.
Десислава АНТОВА
 


Сходни връзки

Проф. Лъчезар Филипов: С нашите методи не можем да докажем, че на Земята има живот | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди