изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:49 EEST
ГРОБИЩНИЯТ ПАРК - С ПРЕДПИСАНИЕ ОТ РИОКОЗ    
НовиниЗа Гробищния парк има издадено предписание от РИОКОЗ,   каза за НДТ управителят на общинското дружество Светлин Георгиев.

От инспекцията потвърдиха, че има издадено такова предписание, като д-р Гандева поясни, че се касае за това, че липсва ограда на гробището, а срокът за изпълнение е до октомври през настоящата година. За НДТ зам.-кметът по устройство на територията арх. Пламен Ганчев заяви, че Гробищният парк се стопанисва изцяло от общинското търговско дружество. "След като има издадено такова предписание, то е към дружеството и то трябва да реши проблема".
В момента Гробищният парк се простира на площ от 265 дка, каза Св. Георгиев. "Старата част бе 160 дка, а новата, която е добавена, е 105 дка. За извършване на погребения имаме два багера - единият е нов "Кейс", който е комбиниран багер-товарач. Имаме и две катафалки" - казва още Светлин Георгиев. По статистика на Обредния дом към февруари 2008 г., гробните места са били 22 612 на брой, но няма ден, в който да няма погребение, казва управителят на общинското дружество.
Заради обилните валежи в първия месец на годината, както и падналите ниски температури, временно не се извършват погребения в бетонни саркофази, заяви Светлин Георгиев. "Причината е, че при този тип е нужно изкопаване на изкоп с дълбочина над 2.20 м, а земята е изключително напоена и има опасност от свличания. Това е причината в момента да не се правят такива погребения. Опасно е да слезе човек, който да постави бетонен правоъгълник, в който се поставя ковчегът и после се запечатва с бетонни капаци" - поясни управителят на общинската фирма. Имаме четирима души, които обслужват парка, добави Георгиев, както и охрана, но сред проблемите, които посочва са недостатъчнете на брой контейнери на тази голяма площ, на която е разположен Гробищният парк.
 


Сходни връзки

ГРОБИЩНИЯТ ПАРК - С ПРЕДПИСАНИЕ ОТ РИОКОЗ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди