изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 13:46 EEST
С МАЛОГАБАРИТНА ТЕХНИКА ПОД НАЕМ ЧИСТЯТ ЦЕНТЪРА    
Новини47 машини на "Пътно строителство" работиха по почистване на републиканските пътища в областта

Вчера заради ниските температури, продължаващия снеговалеж и силния вятър пътните настилки в цялата област бяха проходими при тежки зимни условия, като на места са частично заледени. Това съобщиха от пресслужбата на Областно пътно управление. През целия ден бе почиствана и трудно проходимата пътна отсечка Крушари - Бакалово. От управлението още веднъж напомнят, че на територията на цялата област има въведено ограничение - товарните автомобили да се движат с вериги и без ремаркета и полуремаркета. От Областния съвет по сигурност добавят, че пътуванията трябва да бъдат ограничени и да се извършват само по спешност. Вчера сутринта в Областния съвет бе подаден сигнал, че заради локална авария без вода е половината село Росица. На сухо бяха и жителите на село Методиево.
Кметът на община Шабла Красимир Кръстев заяви, че като цяло обстановката е спокойно, машини непрекъснато почистват пътя границата - Дуранкулак - Шабла - Каварна, но заради силния вятър се образуват снегонавявания. Няма населени места без зареждане с хляб и други стоки. "В понеделник два автомобила - единият с хляб, а другият с кметове от селата, заседнаха по пътя за Горичане. На пътната отсечка има образувана около 40-сантиметрова ледена покривка от преляла вода от нивите, докато времето бе затоплено и снегът се затопи. Изпратихме техника, която да ги изтегли. Днес /б.а. - вчера/ вече пускаме верижна техника, за да може да зареди хляб" - каза Кръстев.
"А.С.А България" е наела малогабаритна техника, с която извършва снегопочистването в централната градска част. "Тази техника ще бъде използвана и за почистване на по-малките улици, каза управителят на фирмата Григор Алексиев. Към момента фирмата разполага със 100 т сол и магнезий, като непрекъснато се обработват уличните платна. До края на седмицата се очаква нова доставка на сол и магнезий, добави Алексиев.
 


Сходни връзки

С МАЛОГАБАРИТНА ТЕХНИКА ПОД НАЕМ ЧИСТЯТ ЦЕНТЪРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди