изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:24 EEST
ЖЕНА И МЪЖ С ПАГОНИ ОБРАЛИ ТРЕЗОРА НА СИБАНК В ДОБРИЧ    
Новини

"Трима души извършили обира на трезора на СИБанк в Добрич. Те са с инициали Д., С. и Г. Между тях има жена и мъж с пагони". Това казала пред Любчо Александров - единия от пострадалите при обира на трезора, врачка от варненското село Игнатиево. И допълнила, че ако не е познала ще спре да врачува. Това разказа вчера пред журналисти Александров, който сподели, че преди да отиде в полицията посетил врачката.

 



 

Любчо Александров Любчев е упълномощен представител на "Докс" ЕООД, чиято собственост са откраднатите от трезора пари и ценности, стана ясно на пресконференцията. Касетата била на името на дъщеря му Лиляна Любчева, твърди потърпевшият. По думите му в нея имало 51 065 евро и 682 лева. В касетата Любчо Александров съхранявал и злато на своите познати Милен Радев и Евгени Ангелов - 1 430 грама в 14 карата и 40 грама в 22 карата. Това било ювелирно злато, семейни накити, някои от тях от 19 век, с емоционална и сантиментална стойност. 

Моят клиент научи от медиите, че е обрана банката, заяви адвокатът му Юри Митев по повод официалната информация на СИБанк, че са информирали собствениците на двете обрани касети. За кражбата му съобщила дъщеря му Лиляна, която чула новината по радио "Добруджа". По думите на защитника, Александров отишъл в банката около 11 часа, явил се сам, сам търсил някакво обяснение. "Съставен му е само протокол, който аз бих квалифицирал като недоразумение. Протоколът е за отваряне на касетата, а тя е била разбита отдавна", разказа защитникът. Той сподели, че според договора за съхранение, който има клиентът му, банката няма отговорност за ценностите. Юри Митев обаче коментира, е по принцип банката е консервативна институция, която продава доверие. "Ангажимент на банката е да охранява това, което е оставено - каза защитникът. - Нима тя получава наем, а не носи отговорност". 

Клиентът ми е бил помолен да запази дискретност, каза Юри Митев. От СИБанк обаче не търсели никакъв начин за среща с потърпевшия, за контакт. По думите му, вчера той и Александров били в банката около 40 минути, но не успали да говорят с хора от трезора, въпреки че дори имало представители от София. Казали им да си подадат искова молба. 

Това са пари от законен бизнес, декларирани са и са облагани с данъци, сподели Любчо Александров. Той обясни, че предпочел трезора пред депозита заради възможността при необходимост да получи средствата по най-бързия начин и да избегне плащането на комисионни и такси. За услугата плащал по 140 лева годишно. Потърпевшият сподели, че под различни форми и клиент на СИБанк от около 2001 година. Той разказа, че по принцип не били отворени две касети, както бе съобщено, а девет. Седем от тях били празни. 

Първо търсим разговор и начин да бъдем обезщетени, обясни Юри Митев. И бе категоричен, че ако се наложи клиентът му ще си търси правата и в съда. НДТ

В КАСЕТА В ОБРАНАТА СИБАНК ИМАЛО НАД 50 000 ЕВРО И БИЖУТА В 1.5 КГ ЗЛАТО

ОБРАХА СИБАНК В ДОБРИЧ

В ДОБРИЧ МАСКИРАНИ И ВЪОРЪЖЕНИ ОГРАБИХА ПУНКТ НА ЕВРОФУТБОЛ

ОБРАХА СИБАНК В ДОБРИЧ

 

 


Сходни връзки

ЖЕНА И МЪЖ С ПАГОНИ ОБРАЛИ ТРЕЗОРА НА СИБАНК В ДОБРИЧ | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ЖЕНА И МЪЖ С ПАГОНИ ОБРАЛИ ТРЕЗОРА НА СИБАНК В ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2010-02-10 @ 08:15 EET
За кой Милен Радев става на въпрос
ЖЕНА И МЪЖ С ПАГОНИ ОБРАЛИ ТРЕЗОРА НА СИБАНК В ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2010-02-10 @ 09:57 EET
taia vra4ka e palen bokluk,xodila sam pri neia i mi iska6e 120 lv da mi razvali magia bez da mi poznae ni6to

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди