изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 20:29 EEST
Арестуван е Алексей Петров    
Новини

Целта на операция "Октопод" е локализиране и задържане на членовете на йерархично изградена организирана престъпна група функционираща от десет години



Бившият служител на Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) Алексей Петров е бил задържан при акция в София тази нощ, наречена "Октопод", съобщи БТА като цитира източници, запознати с разследването.

Алексей Петров беше съветник на бившия директор на ДАНС Петко Сертов, имаше слава на "бивша барета". Той е доктор на икономическите науки, преподава в Университета за национално и световно стопанство (УНСС), занимава се с издателска дейност.

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов съобщи, че операцията е "за локализиране и задържане на членовете на йерархично изградена организирана престъпна група, занимаваща се с изнудване, силово събиране на рекет, предлагане на платени сексуални услуги, незаконно придобиване на финансови средства от „Кремиковци" АД, неплащане на ДДС, търговия с влияние, пране на пари и други престъпни дейности".

Групата е функционирала повече от десет години.

В момента в София и околни села продължава операцията за задържане на основните лица от организираната престъпна група.

До 8,30 ч. са били хванати 12 души, продължава издирването на още двама. Операцията се осъществява със съвместните усилия на служители на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност", ДАНС, Специализирания отряд за борба с тероризма, СДВР под ръководството на прокуратурата Задържани били и братя Дамбовци, свързвани с това, че са били "на вход и изход" на „Кремиковци", както и някой си "Трактора". Под този прякор вероятно се крие самият Алексей Петров.

Антон Петров-Хамстера, който бе сред първите задържани при акция "Наглите" в края на декември и после беше пуснат в края на януари, не е бил намерен на адреса, на който живее, и продължава издирването му.

Операция "Октопод" била  продължение на операция „Наглите 2".

През цялата нощ в София имаше засиленото полицейско присъствие пред барове, нощни клубове и стриптийз заведения. От МВР съобщиха, че са били проверени пет стриптийз бара и 13 нощни клуба. Два клуба са били запечатани и в тях проверка не е била извършена.

Установени били 130 жени в нощните заведения. От тях - 88 стриптийзьорки и танцьорки и 42 други жени. По данни на посетители някои от тях са предлагали сексуални услуги.

При проверките са били открити и иззети наркотици.

http://www.vesti.bg

 "ОКТОПОД" - ВСИЧКО ЗА НОВАТА ОПЕРАЦИЯ НА ПОЛИЦИЯТА, ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА "НАГЛИТЕ"

 


Сходни връзки

Арестуван е Алексей Петров | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Арестуван е Алексей Петров
Автор: Anonymous да 2010-02-10 @ 18:22 EET
След 24 часа ще бъде пуснат.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди