изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 17:27 EEST
ПРИЕМАТ ПРОЕКТИ ПО ПРОГРАМАТА ЗА ПЧЕЛАРСТВО    
НовиниОт 1 февруари бе възобновен приемът на проекти по Националната програма по пчеларство за тригодишния период 2008 – 2010 г.

 Заявления за финансиране могат да се подават по пет от мерките на програмата – “Пчелари проверители”, “Борба срещу вароатозата”, “Физикохимични анализи”, “Закупуване на пчелни майки” и „Разработване на стандартизационни документи за критериите, качествените показатели и аналитичните методи за контрол на качеството и оценка на автентичността и безопасността на пчелните продукти”. Срокът за подаване на документи е до 31 март, но приемът може да бъде затворен и по-рано при изчерпване на наличните финансови средства по програмата. Свободният бюжет за 2010 г., за който пчеларите могат да кандидатстват за финансиране е в размер на около 180 000 лв, съобщават от държавен фонд «Земеделие».
     При първия етап на приема по програмата, който беше обявен през ноември 2009 г., са подадени общо 607 броя заявления с одобрена финансова помощ на стойност около 2 110 000 лв. Най- големям интерес  пчеларите имат към покупката на нови кошери и нови пчелни семейства.
 За първи път по Националната програма по пчеларство през 2010г. се финансира покупката на пчелни-майки, за което са подадени заявления за безвъзмездно финансиране на стойност 82 600 лв.
      Общият бюджет на програмата за 2010 г. е 2 290 000 лв. Размерът на безвъзмездната финансова помощ по всички мерки е 80%, само за покупка на пчелни-майки тя е 50%. Помощта се изплаща след извършване на инвестицията. Средствата се осигуряват от Европейския фонд за гарантиране в земеделието (ЕФГЗ). За да получат финансиране, пчеларите трябва да са регистрирани като земеделски производители, както и да разполагат с регистрация на пчелините от Националната ветеринарно - медицинска служба (НВМС).
 


Сходни връзки

ПРИЕМАТ ПРОЕКТИ ПО ПРОГРАМАТА ЗА ПЧЕЛАРСТВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди