изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:10 EEST
ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА УЧАСТВА В СЕСИЯ НА КОМИТЕТА НА РЕГИОНИТЕ    
НовиниОчаква се той да обяви 2010 за година на доброволчеството

Кметът на Добрич Детелина Николова участва в 83–ата пленарна сесия на Комитета на регионите, която се провежда вчера и днес в Брюксел, съобщиха от пресслужбата на общината. Делегатите на Комитета на регионите ще изберат нови органи на Бюрото на европейската структура и ще разгледат нови правомощия и състав на комисиите. В рамките на заседанието ще се дебатират и приемат становища, свързани с предизвикателствата, пред които е изправен европейският автомобилен сектор и укрепване на териториалното му развитие. Очаква се 2010 да бъде обявена за Европейска година на доброволчеството. По време на 83–та пленарна сессия ще бъдат разгледани още политиката на европейския парламент за качеството на селскостопанските продукти, както и насочване на помощите за земеделски производители в райони с неблагоприятни природни условия. Дневният ред предвижда дебат върху стратегия на Европейския съюз за инвестиране в младежта и мобилизиране на нейния потенциал.
Комитетът на регионите е създаден през 1994 г. Той е консултативен орган, съставен от представители на  регионалните и местните власти в Европа. Становището на Комитета на регионите е необходимо преди да се вземат решения на Европейския  съюз по въпроси, свързани с регионалната политика, околната среда, културата, образованието и транспорта—всички засягащи местното и регионалното самоуправление.
 


Сходни връзки

ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА УЧАСТВА В СЕСИЯ НА КОМИТЕТА НА РЕГИОНИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди