изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:01 EET
Приложна магия за Свети Валентин    
Любопитно

Скъпи дами, за празника Св. Валентин ви предлагаме подбрана селекция от идеи и рецепти от книгата Spa ритуали у дома. С тях вие можете да подхраните духа си и да накарате кожата ви да засияе.



 

Приложна магия за Св. Валентин 

Захарен скраб с червено вино

5 с. л. кафява захар, 5 с. л. тръстикова захар, 4 с. л. мед, 2 с. л. вино, ½ с. л. натурална канела

Смесете съставките и бъркайте на водна баня, докато сместа се превърне в хомогенна полутечна паста. Добавете настърганата канела. Препоръчваме ви да използвате кафява тръстикова захар, най-добре от тази влажната, защото е натурална, и затова – силно хигроскопична. След като изстине в бурканчето, в което ще се съхранява, приберете скраба в хладилник. Предупреждаваме ви да го разнасяте с леки и нежни движения, по-силният натиск може да предизвика раздразнение. Уверяваме ви, че дори и еднократно, тази процедура ще остави кожата ви мека и гладка, а редовното (веднъж седмично) ексфолииране на тялото ви ще доведе до траен антицелулитен ефект (в книгата има специална глава за антицелулитните терапии с домашни средства).

Тъй като времето преди празника е ценно, следващата рецепта, която подбрахме, е бърза и лесна. Но и много ефикасна! Ние, българките, не ценим богатството, което можем да си купим на прилична цена тук, в България – розовото масло. Свикнали сме да го възприемаме като типичния туристически подарък, но всъщност едно 1- 2 капки чисто розово масло е ценна добавка към нашите кремове, лосиони и масажни масла. Ако не сте сигурни в качеството на купения козметичен продукт, по-добре не прибавяйте към него скъпоценното масло. Както ни обяснява авторката на книгата, ароматните молекули на истинските масла имат свойството да проникват бързо през епидермиса и транспортират със себе си активните съставки на продукта, в който участват. Ако козметиката е пълна с консерванти, синтетични парфюми, изкуствени оцветители и т.н., по-добре не прибавяйте етерично масло към нея. А още по-добре си я направете сами.

Приложна магия за Св. Валентин Тоник "Розово ухание"

150 гр розова вода, 3 капки розово масло, 3 капки масло от портокал

Този тоник е подходящ за всички типове кожа поради изключителното козметично действие на двете масла – да изглаждат бръчките и да овлажняват. След нежно обтриване на лицето с благоуханната течност, напрегнатите мускули ще се отпуснат, а бръчиците ще се разгладят. Кожата ви просто ще засияе! Ако имате шишенце с помпа, изварете го, подсушете с чиста кърпа и изсипете в него лосиона.

Подхранващ балсам за ръце и тяло от авокадо

1 плод авокадо, 2 с. л. зехтин

Авокадото е може би плодът с най-високо съдържание на растителни мазнини. В Перу жените на маите използвали авокадото като средство за разкрасяване.

Приложна магия за Св. Валентин Обелете плода, нарежете на ситни парченца, добавете зехтина и с пасатор разбъркайте добре. Намажете тялото и ръцете си с подхранващата смес и оставете да действа около 20 минути. За още по-мека кожа, можете да сложите на ръцете и стъпалата си найлонови пликчета, докато трае действието на балсама.

Ако искате да изглеждате свежа като Санта Лусия (символ на чистотата и светлината), сигурно ще предпочете лекия сияещ грим. Предлагаме ви нещо наистина изкусително – една лесна рецепта за приготвяне на ароматно-вкусен балсам за устни, при това незаменим в зимните студове.

Балсам за устни

1 с. л. бадемово масло (или зехтин), 1 с. л. настърган пчелен восък, 1 капсула витамин Е, 3- 4 капки етерично масло по желание (портокал, лайка)

Сложете настъргания пчелен восък и бадемовото олио в огнеупорен съд на водна баня. Добавете и капсулата витамин Е. Задръжте за кратко, само докато восъкът се стопи. Разбъркайте много добре съставките и махнете от водната баня. Добавете желаното етерично масло (с капкомер). Изсипете балсама в миниатюрно бурканче с винт и затворете минимум след 20 минути. В противен случай кондензът ще се уталожи по вътрешната част на капачката и ще се утаи в балсама.

Специално масажно масло за двама

40 мл бадемово масло, 20 мл масло от жожоба, 3 капки иланг-иланг, 2 капки портокал, 2 капки пачули.

Ако нямате нито едно от тези базови масла, можете да използвате студено пресован зехтин, но от блендовете с не толкова изразен аромат на маслини. След като се запознаете с етеричните масла (в книгата е описано действието на най-разпространените етерични масла и тяхното действие на физическо и енергийно ниво), ще можете сами да създавате масажни блендове по ваш вкус. По принцип пачули, иланг-иланг, сандал настройват еротично, докато розата – зарежда с атмосфера на романтика. Взаимният масаж на свещи с лично приготвено от вас масажно олио може да доведе до неподозирана ескалация на страстта… Не забравяйте и диска с подходяща музика.

В книгата Spa ритуали у дома има специална глава, посветена на ароматизирането на дома с натурални средства. За празника Св. Валентин подбрахме най-лесната рецепта. Ако нямате подръка дървени топчета, можете да използвате дървени стърготини, сушени цветя, шишарки и др.

Ароматни дървени топчета

дървени нелакирани топчета, любимо етерично масло

Изсипете топчетата в кутия от сладолед, поръсете с предпочитаното от вас ароматно масло, сложете капака, притиснете здраво с ръце и разбъркайте енергично. Оставете така за 2 денонощия. Не се препоръчва ползването на буркан, поради опасност при разбъркване дървените топчета да счупят крехкото стъкло и да се нараните.

Ако ще използвате топчетата за ароматизиране на гардероб, сложете ги в подходящи торбички от органза, тюл или друг пропускащ етеричните масла плат.

И още малко аромати… Във всеки дом има поне няколко ароматни свещи, които не са догорели още, но вече са позагубили аромата си. Решението е много лесно. Просто капнете в разтопения восък около горящия фитил няколко капки етерично масло и се насладете на мигновения ефект.


Източник: augusta-books.com

http://news.fashion.bg

 


Сходни връзки

Приложна магия за Свети Валентин | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Приложна магия за Свети Валентин
Автор: Anonymous да 2012-02-15 @ 19:10 EET
Бахти тъпия католишки празник!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди