изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:25 EEST
Румен Петков поиска оставката на Станишев заради Алексей Петров    
Новини
 Ако Алексей Петров се е оказал в подобна престъпна група, това е много тежка оценка за нас, за предишното управление.
Така бившият министър на вътрешните работи в кабинета "Станишев" Румен Петков коментира ареста на бившия съветник в ДАНС, съобщи БТА.



По думите му, ако се докаже, че Петров е част от престъпна група, Станишев трябва да си подаде оставката като лидер на БСП. Петков припомни, че именно бившият премиер е отговарял за ДАНС. Според него обвързаните със случая не би следвало да бъдат обвързани и с ръководството на партията.

Бившият премиер отказа да коментира изказването на съпартиеца си Румен Петков, но отбеляза, че журналистите би трябвало да потърсят мнението на министър-председателя Бойко Борисов, който поздрави Алексей Петров като "бдителния гражданин".

Успех и подкрепа за акциите на МВР, прокуратурата и ДАНС изразиха и Сергей Станишев, и Румен Петков. Надявам се да има достатъчно доказателства при всяка операция на МВР и дано не се случи както с "Наглите", когато първоначално бяха задържани 25 души, а по-късно в ареста останаха само трима, отбеляза лидерът на БСП. Той добави, че подкрепя изцяло усилията на ръководството на МВР и лично на министъра, но отказа коментар за операция "Октопод", тъй като към момента и в публичното пространство няма достатъчно ясна позиция на МВР.

Камен Костадинов от ДПС, който е член на парламентарната комисия за контрол на ДАНС, коментира, че една от политиките на сегашното правителство, които адмирира, е борбата с организираната престъпност и въобще дейността на МВР и ДАНС. Добре е да се извършват подобни операции, надявам се колегите от МВР да са събрали достатъчно доказателства при извършване на тази операция, посочи той.

Помолен да коментира задържането на бившия съветник в ДАНС Алексей Петров, Костадинов каза, че не се гордее с дейността на ДАНС в рамките на предходното мнозинство, част от което е бил и той. Казвал съм и преди, че промените в последните няколко месеца са положителни и че в ДАНС в рамките на предходния мандат са извършвани недотам редни неща, очевидно Алексей Петров е потвържедие на тази моя теза, допълни Камен Костадинов.
dir.bg

"ОКТОПОД" - ВСИЧКО ЗА НОВАТА ОПЕРАЦИЯ НА ПОЛИЦИЯТА, ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА "НАГЛИТЕ"

 


Сходни връзки

Румен Петков поиска оставката на Станишев заради Алексей Петров | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.34 секунди