изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:07 EET
Велики петък стана неработен ден    
Парламент
Велики петък става неработен ден. Това реши парламентът като прие окончателно законопроекта за изменение и допълнение на Кодекса на труда. В законопроекта е записано, че Велики петък е ден на духовно пречистване в навечерието на най-светлия християнски празник Великден. Според каноните на християнската религия на този ден не се работи.


Във връзка с това се предлага този ден да бъде обявен за официален празник, предаде "Фокус". Тази година Великден се пада на 4 април, което означава, че Велики петък се пада на 2 април.

За трудов стаж ще се признава и договор, който е сключен за работа през определени дни от месеца, предвиждат още приетите поправки на Кодекса на труда. Народните представители решиха да признават за трудов стаж и времето през което сме работили в страна-членка на Европейския съюз. Това ще стане ако сме били на държавна служба или работа по трудово правоотношение. Трудов стаж ще се призвана, ако сме работили и в институция на Европейския съюз.

Съгласно Решение на Европейската комисия от 12 ноември 2008 г. относно правилата, приложими към командированите национални експерти и националните експерти на обучение към службите на Комисията, работодателят на командирования национален експерт се задължава да плаща заплатата му, като удостоверява пред Генерална дирекция „Персонал и администрация”, че ще запази заплащането на експерта на нивото от момента на командироването.

В Кодекса е предвидено, че за срока на заемането на длъжност в институция на Европейския съюз трудовото правоотношение на работника или служителя се запазва и работодателят му дължи основното трудово възнаграждение, а в Преходните и заключителните разпоредби е предложена аналогична промяна в  Закона за държавния служител. dir.bg
 


Сходни връзки

Велики петък стана неработен ден | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди