изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 17:02 EEST
13 са вече задържаните при операция ”Октопод”    
Ред и сигурност
 Седмина от общо задържаните 13 души по време на операция "Октопод" са отведени в Националната следствена служба. Сред тях е и Алексей Петров - Трактора, съобщиха от пресцентъра на МВР. Останалите шестима са: братята Йордан Стоянов и Пламен Стоянов, известни като Дамбовците, Марчело Джотолов – Марчело, Момчил Кръстев, Николай Велков и Лозана Славчева.


По-рано миналата нощ в столицата бяха задържани още – Х.Н., В.Г., Ю.Н., Н.Н.,  Б.М. и Р.К. Те са в арестите с 24-часова мярка по Закона за МВР.
До този момент не е задържан Антон Петров – Хамстера, той е призован да се яви утре в сградата на националното следствие.

По-рано министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов заяви, че акция "Октопод" протича нормално. Той отказваше обаче да потвърди, че сред задържаните е бившият служител на ДАНС Алексей Петров. Цветанов подчерта, че МВР има данни за съществуването на стройна организирана престъпна групировка, която от десет години извършва престъпления.

Братята Пламен и Йордан Стоянови - известни като Дамбовците са собственици на "Екометал инженеринг", свързвани с това, че са били „на вход и изход” на „Кремиковци”. Тази сутрин около 6.30 ч. офисите и домовете им са били обискирани, съобщи БТА. При обиските са иззети компютър, редица документи, наложило се е офисите им да бъдат запечатани.

По думите на Цветанов утре прокуратурата ще повдигне обвинения, но все пак тя трябва да си свърши работата, съобщи БГНЕС. В момента всеки има право на мнение, но МВР, както и ДАНС, и прокуратурата се ръководят от закона и срещу лица, които са нарушили закона, смятам, че трябва да се действа адекватно“, уточни  Цветанов.

Операция "Октопод" е продължение на "Наглите" 2 и 3. Операцията се осъществява от ГДБОП, ДАНС, СОБТ, СДВР и под ръководството на прокуратурата и е започнала около полунощ.
Главният секретар на МВР Калин Георгиев обясни, че „става въпрос за противодействие на изключително мощна и добре организирана йерархична престъпна група". dir.bg

"ОКТОПОД" - ВСИЧКО ЗА НОВАТА ОПЕРАЦИЯ НА ПОЛИЦИЯТА, ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА "НАГЛИТЕ"

 


Сходни връзки

13 са вече задържаните при операция ”Октопод” | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
13 са вече задържаните при операция ”Октопод”
Автор: Anonymous да 2010-03-17 @ 14:22 EET
горките невинни  как  ли са изкарали тези  24  ч  в ареста   !

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди