изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-09-26 @ 06:20 EEST
Кеворк Кеворкян: Ако са верни обвиненията срещу Алексей Петров, значи мафията си е направила вестник    
Новини
 Писах на главния прокурор, че ме заплашват, казва прочутият телевизионер в специално интервю за агенция "БЛИЦ".


Кеворк Кеворкян пръв в публичното пространство заговори срещу Алексей Петров. Това той стори това в статията "Толстолоб" в телевизионната си рубрика в „Труд”. Сутринта „Блиц” съобщи на тв легендата за ареста на бившия служител на ДАНС и го помоли за коментар и отговор на няколко въпроса. Ето и интервюто:

- Как ще коментирате ареста на Алексей Петров, г-н Кеворкян?
- Защо пък аз да го коментирам – да не би да са го давали по телевизията?

- Защото влязохте във война с него, както писаха някои медии, след статията ви
„Толстолоб”?
- Да де, вестник „ШОУ” съобщи за тази война /в кавички/, като препечата дописката ми. Отначало се подразних, но сетне си дадох сметка, че по този начин „ШОУ” всъщност ми прави немалка услуга. Понеже до онзи момент все не успявах да дам гласност на едно мое писмо до главния прокурор. Дори една могъща информационна агенция отказа да публикува фрагменти от него. Доста разочароващо. Но страхът от толстолобите и техните скрити медийни партньори очевидно е плъзнал навсякъде.
Но аз от вас научавам за ареста – онази мощна информационна агенция и до този момент не го е съобщила.

- За какво се отнасяше това писмо?
- Нищо особено, просто му съобщавах учтиво, че съм бил заплашван, да се знае все пак. Всъщност ме мотивира един известен наш бизнесмен, той беше наистина остроумен. „Трябваше да напишеш и послеслов към „Толстолоб” – рече той. - И ми го продиктува: „Към толстолобите – на годинки съм вече, затова не ме бийте, а направо ме убивайте!”
Чак тогава се сепнах. Защото някои лайняри наистина действат като цигани катунари - групово, не един срещу един, така го вършат и в парцалите си.

- Значи имате всички основания да коментирате ареста на Алексей Петров?
- Е, не, мен ме интересува явлението, а не конкретният човек. Сега вероятно мнозина ще кажат, че този арест идва късно. Въпросът е обаче да не свърши рано, както е обичайно у нас.
Но за мен и вас има и нещо далеч по-важно. Разследващите трябва да се запознаят с медийните апетити на този човек. Трябва да се види и кои точно хора имаха лошия вкус, ако се изразя възпитано, да му прислужват в тия му намерения. Кои са скритите му съдружници и какви са техните мотиви да участват в един силово медийно начинание.
Ако се доверим на обвиненията, които, както успях да прочета, са отправени към този човек, ще излезе, че за първи път мафията е искала да си направи вестник. Това е безпрецедентно в световен мащаб. И колкото и да квичат сега неговите прислужници, това е факт.
Ако пропуснем да го видим, това ще вдигне и последната преграда пред мръсното слово. Запомнете това. Медиите ще бъдат въвлечени в една партизанска война без всякакви правила. И това ще бъде краят им.
Как така се случва, че когато казах няколко думи срещу толстолоба, се случиха едновременно няколко неща, доста зловонни...

- Какви ?

- Една кротка млада булка като Ани Цолова пусна наведнъж трима наемници да защитават вестника на толстолоба и него самия, като при това здраво ме наругаха – без да имам възможност да им отговоря в същото време? Що за стандарти са това в американската телевизия? И още бавят правото ми на отговор. Ругаят ме като хамали половин час – а сега трябва да обяснявам, от какво точно се оплаквам. Ами, примерно, от това, че местни аборигени опикават американските стандарти за свобода на словото.

По-нататък. Защо продължава да се крие в тинята Недялко Недялков – сега е моментът да каже какво точно го е свързало с тия хора, които сутринта властите арестуваха? Само алчността за пари, или и още нещо? Какво е то? Крие се и съска злобно. Позволява си дори да заплашва хора от медиите и те биха могли да свидетелстват за това. Ако беше само до пари, да си беше издавал кротко книгите на издателство „Милениум” - кротко и донейде незаконно.

- Какво имате предвид?
- Ами, начина, по който издаде моите две книги, заради което вероятно ще има големи неприятности.

Да продължа обаче. Ами писмото на един уважаван шеф от ВАЦ до вестника на толстолоба, пак по повод на моята дописка – знаел ли е този човек, чий вестник защитава? И какво ще каже сега? Че в Германия всеки, дори и арестуван за организиране на престъпна дейност, може да издава и притежава медии?

В предишния брой на вестника на толстолоба и скритите му партньори, Патрашкова патетично задаваше въпроси към вътрешния министър - дали не се готви арест на нейния бос и защо не й го кажат в прав текст, за да не се измъчва излишно. Предполагам, че сега ще си сложи една бяла рокля и ще отиде да ги чете пред следствието. Отдавна някои шегобийци подмятат, че нашето Кристинче външно е заприличало на Йосиф Кобзон, прочутият съветски певец, за когото се твърди, че е свързан с руската мафия. Все пак, не бих искал, извън външните белези, тя да заприлича по още нещо на Кобзон. Заради това трябва да се запознае по-отблизо с някои толстолоби, преди да ги защитава толкова истерично. А в това всъщност е дебатът. Както и да е.

- Благодаря Ви.
- Аз Ви благодаря. Да не забравя нещо. Сигурен съм, че това блиц интервю не би излязло в болшинството днешни медии. Затова не е лошо да се замислим, докъде е настъпила тинята на скритите връзки и зависимости в медиите.

Данка Василева, БЛИЦ

"ОКТОПОД" - ВСИЧКО ЗА НОВАТА ОПЕРАЦИЯ НА ПОЛИЦИЯТА, ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА "НАГЛИТЕ"

 


Сходни връзки

Кеворк Кеворкян: Ако са верни обвиненията срещу Алексей Петров, значи мафията си е направила вестник | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди