изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:52 EET
СЪДЪТ ПАК ПИШЕ НА АГЕНЦИЯ И МИНИСТЪР ЗА НЕПОЛУЧЕНИ ДОКУМЕНТИ    
Ред и сигурност На 5 март ще продължи процесът в Окръжния съд в Добрич срещу граничния контрольор от Шабла Георги Николов.

Магистратите вчера изпратиха второ писмо до председателя на Агенция „Пътна инфраструктура” и до министъра на регионалното развитие и благоустройството, заради непредставени документи по едно от наказателните дела срещу контрольор на пътни такси. Съдебният състав даде срок до 28 февруари да бъдат получени заверени ксерокопия на всички квитанции за издадени от 37-годишния Георги Николов винетни стикери в разследвания период и от квитанции за закупуване на винетки на посочени в обвинителния акт чужди автомобили, които са издадени преди датата на влизането им и преди датата на излизането им от България. Те бяха поискани от съда на първото заседание по делото на 4 декември м.г.

Бившият контрольор на пътни такси на ГКПП - Дуранкулак, е подсъдим за причинени на Национална агенция „Пътна инфраструктура” вреди в размер на 23 889,73 лв., като не таксувал влизащи в страната чужди автомобили в периода 3 юни 2006 г. до 31 август 2006 г.

Вчера съдът разпита двама свидетели, които също са подсъдими за неизпълнение на служебните им задължения и причинени вреди на Национална агенция „Пътна инфраструктура”. Те обясниха, че в много случаи автомобили минавали, без да закупят винетен стикер. Колите заобикаляли бариерата пред кабинката на контрольора на пътни такси, минавали заедно с автомобила, който току-що е закупил винетка, или през платното за изход от страната.

По искане на Окръжна прокуратура - Добрич, и на адвоката на подсъдимия, за следващото заседание по делото ще бъдат призовани неявили се вчера двама свидетели. Те са работили като охрана на територията на ГКПП - Дуранкулак, през разследвания период.

Съдът задължи Георги Николов да представи медицински документи за влошено здравословно състояние и евентуални инциденти по време на изпълнение на служебните му задължения. НДТ

 


Сходни връзки

СЪДЪТ ПАК ПИШЕ НА АГЕНЦИЯ И МИНИСТЪР ЗА НЕПОЛУЧЕНИ ДОКУМЕНТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди