изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:52 EET
Вдовица на прокурор: А. Петров поръчва убийства    
Новини
Алексей Петров е организатор на няколко убийства, включително и на разстрела над прокурора Николай Колев. Това каза пред телевизия PRO.BG Нанка Колева, вдовицата на застреляния преди 7 години магистрат. Тя се надява, че разследването ще стигне и до поръчителите на покушението, зад което според нея стоят бившият главен прокурор Никола Филчев (обвинения срещу него тя отправи и пред съда преди години, но това не бе доказано - б.р.) и бившият шеф на баретите Филко Славов, предаде БГНЕС. Тя е убедена, че бившият главен прокурор години наред е държал Алексей Петров под чадър.


За вдовицата на убития Николай Колев акция „Октопод” е надежда за закъсняло, но справедливо възмездие. Късно вчера срещу Алексей Петров бяха повдигнати обвинения. (Виж линка долу)

Преди около две седмици тя се срещнала с Алексей Петров.
„Видяхме се по негово желание. Опита се да ни убеди, че не е такъв, за какъвто го мислим...”, казва тя.

Според Нанка Колева сега разследването трябва да навлезе и в зоната на убийствата.
„Това на ямболската адвокатка, на моя съпруг, на бившата барета Димов... Грозни са нещата, страшни са...”, каза още Колева.
Тя смята, че досега държавата е работила за престъпниците, не за хората, които са в нужда. „Дано това време вече да е отминало”, надява се Колева.

Наскоро тя спечели дело в Страсбург, където България беше осъдена за това, че убийството на съпруга й Николай Колев не е разследвано обективно. След решението на съда в Страсбург делото за смъртта му трябва да бъде възстановено. (Виж линка долу)

Николай Колев бе разстрелян пред дома си през декември 2003-а година. И до днес убийството му се води "неразкрито".

"Не мога да кажа нищо за „Кремиковци“ преди септември 2007 г., когато бях назначен за изпълнителен директор. Тогава заварих кабинет на Алексей Петров, със секретарка в завода. И след известно време Митал ми заповяда да му взема кабинета", заяви междувременно Александър Томов, бивш изпълнителен директор на "Кремиковци" и бивш президент на ЦСКА“ по БНТ по повод информацията, че разбитата по време на операция "Октопод" група е източвала комбината.

"До този момент влиянието на Петров е било голямо, но негови фирми пряко в ръководството не са били забелязани от мен", допълни Томов.
Официалната длъжност на Алексей Петров е била съветник на Управителния съвет и затова той е имал кабинет в комбината „Кремиковци“.
"Причината, за да го накарам да напусне кабинета си, беше, че не бе ясно каква точно дейност извършва той", уточни Томов.
Според него, когато става дума за частна кампания, частният собственик решава – не може да се говори за източване, когато частният собственик го е източил. Предприятието беше доведено до много сериозна финансова криза, категоричен е Александър Томов.
Запитан къде е мозъкът на „Октопода“, Александър Томов бе категоричен: „Директно в кабинета на Станишев“, т.е., в кабинета на Станишев се вземат някакви решения, които после се спускат надолу и изпълняват. dir.bg

"ОКТОПОД" - ВСИЧКО ЗА НОВАТА ОПЕРАЦИЯ НА ПОЛИЦИЯТА, ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА "НАГЛИТЕ"

 


Сходни връзки

Вдовица на прокурор: А. Петров поръчва убийства | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди