изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 11:44 EEST
ЯДРЕН ФИЗИК ВЪРВИ 3400 КМ ПЕШ ПО СТЪПКИТЕ НА СВЕТИ АПОСТОЛ АНДРЕЙ    
НовиниАмериканката Ан Зиебен нощува в храм "Света Троица" в Добрич. Владее четири езика и е работила като ядрен консултант за правителството на Щатите

  Третото си поклонническо пътуване реализира 45-годишната американка Ан Зиебен. Целта  й е да измине 3400 километра пеш - от Киев до Патра /Югозападна Гърция/, минавайки по стъпките на Свети Апостол Андрей. Тръгнала е на 12 ноември. Всеки ден тя върви средно по около 30 километра, а единственият й багаж е раница, тежаща едва 7 килограма.
Една от спирките на Ан Зиебен бе в Добрич, а за срещата си с нея разказа за НДТ отец Велико Великов от храм "Света Троица", където американката отседнала и пренощувала на 7 срещу 8 февруари. Домакините я посрещнали сърдечно и я настанили, като й осигурили максимално добри условия. Включително компютър и Интернет, за да обнови своя блог, в който публикува информация за пътуването си. В специална книга Ан Зиебен събира печати от всички храмове, които посещава по дългия си път. От Добрич тръгнала през село Одринци към манастира "Света Марина" край Ботево. Споделила, че умишлено избягва главните пътища, а така също, че хората по селата са много гостоприемни. Изключително скромен човек е, а в същото време има много добри познания, разказа още отец Велико. Той поясни, че поклонничката следва част от проповедническия маршрут на свети апостол Андрей по цялото Черноморско крайбрежие. Той поставя свети апостол Амплий като първи епископ на Варна, обясни отец Велико Великов. Апостол Андрей е загинал в Патра и там е главата му.
По професия Ан Зиебен е ядрен инженер, работила е като ядрен консултант за правителството на Съединените американски щати. Владее четири езика - английски, немски, френски и италиански. Произходът й е ирландско-френски. Това е третото й поклонническо пътуване. Предишните две са били съответно от Лондон до Рим и от Аахен /Германия/ до Сантяго де Компостел /Испания/.
В блога на Ан Зиебен е публикувано, че на 7 февруари е била в Добрич, след като е изминала 2536 километра от своето пътуване. В сайта тя разказва също, че при едно от пътуванията си - през декември 2007 г., пресякла Алпите при изключително тежки зимни условия. Споделя, че намира за невероятно изживяване това всеки ден да се среща с много и различни хора, да опознава историята, културата, архитектурата, дори кухнята на различни народи.
 


Сходни връзки

ЯДРЕН ФИЗИК ВЪРВИ 3400 КМ ПЕШ ПО СТЪПКИТЕ НА СВЕТИ АПОСТОЛ АНДРЕЙ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди