изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 04:09 EEST
ЗАСИЛВАТ ПРАВОМОЩИЯТА НА ГУБЕРНАТОРИТЕ    
НовиниДнес в МРРБ ще се проведе работна среща, в която участие ще вземе областният управител на Добрич Желязко Желязков, както и другите губернатори от страната, на която ще бъдат обсъдени предложения  за засилване правомощията и функциите на областните управители. Това съобщиха от пресцентъра на администрацията.

Оттам припомнят, че преди месец - на 14 януари, такава среща е имало в МС в същия формат, с участието на главния секретар на МС Росен Желязков, на която са обсъдени актуални въпроси, свързани с регионалната координация. Направените тогава предложения, са систематизирани, обобщени и предоставени на вниманието на екипа на министър Росен Плевнелиев. Те касаят промени и усъвършенстване на нормативната уредба, управлението и разпореждането с имоти – частна държавна собственост, регионалното развитие и устройството на територията. Сред направените предложения е и това, областните стратегии за развитие да се определят като водещ програмен документ за устойчивото развитие на дадена област, в чийто контекст да се осъществяват уместни, съобразно ресурсите на региона, дейности. В областта на регионалното развитие е предложено и засилване на ролята на областните управители като председатели на областните съвети за развитие. В рамките на срещата днес ще бъдат обсъдени и въпроси, свързани с измененията на Закона за водите, в които се предвижда създаването на Асоциации по ВиК, допълват от пресцентъра на администрацията.
 


Сходни връзки

ЗАСИЛВАТ ПРАВОМОЩИЯТА НА ГУБЕРНАТОРИТЕ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ЗАСИЛВАТ ПРАВОМОЩИЯТА НА ГУБЕРНАТОРИТЕ
Автор: Anonymous да 2010-02-12 @ 17:30 EET

явно е така , щом пусна брат си!


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди