изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:42 EEST
Чужди служби помагали за ареста на Алексей Петров    
Новини
 Премиерът Бойко Борисов загатна, че в подготовката на операция „Октопод” са участвали чужди полицейски или разузнавателни централи, но отказа да уточни или съобщи подробности, предаде БНР.


Пред журналисти в Брюксел той заяви, че голяма част от направените до момента разкрития, свързани с Алексей Петров, са изненадващи за него.

"Има неща, които ние самите не сме ги знаели. Много от тези обвинения, които сега се повдигат, са били ясни. В противен случай нито главният прокурор, надявам се и предишното правителство, не биха работили по този начин. Но фактът е, че, виждате, големите държави в света как реагират и кат толерират нашите действия, това означава, че има протекли мероприятия в много по-големи централи от нашата. Аз съм бил запознат от две седмици, три, вече с планирането на операцията", допълни министър-председателят.

"Много от нещата, които бяха извадени дори за мен са озадачаващи. Това е. Аз съм тренирал с него от 83-а година. Дори не ми се е вярвало това, което, като документация са събрали. А и това, което в момента свидетели говорят", каза още Бойко Борисов.

Към Алексей Петров е изтичала информация за акцията срещу него, заяви междувременно пред журналисти ротационният председател на парламентарната комисия за контрол на ДАНС Иван Костов след заседанието й  днес, предаде БТА.

Той посочи, че е похвално, че екипът, който е работил по акцията, все пак е успял да запази своята информация. По думите на Костов, както в ДАНС, така и в МВР има много хора, които са в състояние да изпълняват поръчки и да информират срещу заплащане.

Костов добави, че Алексей Петров е споделил на заседанието на комисията, на което бе изслушан, че се е страхувал за живота си. След проверка обаче комисията не е открила основание за подобна заплаха, уточни лидерът на ДСБ.

Видях Алексей Петров вчера, когато му беше повдигнато обвинението и оттогава съм ангажирана за негов защитник, каза по-рано днес пред БНР адвокат Ина Лулчева. Тя заяви, че все още не са й предоставени доказателства по операция „Октопод”.

На въпрос дали е направила опит да се добере до събраните доказателства, тя заяви: „Как смятате, че се прави опит да се добереш до нещо, което не ти казват, че съществува” и допълни, че може би наистина събраните доказателствата са били при министър-председателя и вицепремиера Цветанов.

Що се отнася до това дали по това дело може да бъде оказан политически натиск адвокат Лулчева заяви, че при всяко преекспониране на дадено дело с големи обществени очаквани се създава опасност за несправедлив процес. dir.bg

"ОКТОПОД" - ВСИЧКО ЗА НОВАТА ОПЕРАЦИЯ НА ПОЛИЦИЯТА, ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА "НАГЛИТЕ"

 


Сходни връзки

Чужди служби помагали за ареста на Алексей Петров | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди