изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 21:28 EEST
Дизайнерът Александър Маккуйн се самоуби    
По света Идолът на британската мода Алекзандър Макуийн беше намерен мъртъв в дом си в луксозния лондонски квартал "Грийн Парк". Макуийн е избрал сам да сложи край на живота си и се е обесил.

Трагичната му смърт идва няколко дни след кончината на неговата майка и три години след самоубийството на близката му приятелка Изабела Блоу, която му помага да направи блестяща кариера.

Роден в бедните квартали на Лондон и неприкрит гей, дизайнерът се определяше като "розовата овца" на семейството.

"На този етап е неприемливо да коментираме това трагично събитие. Можем само да кажем, че сме съсипани и споделяме шока и тъгата на семейството на Лий", се казва в официалното изявление от офиса на марката "Александър Маккуин", предаде people.com.

Според "Гардиън", тялото на Лий Александър Маккуин, както е рожденото име на британеца, е намерено в дома му малко след 10 часа местно време тази сутрин. На място са пристигнали парамедици, но не са могли да направят нищо и само са обявили смъртта му. Назначена е аутопсия, но от полицията казват, че смъртта на дизайнера не се третира като "подозрителна". 

Често наричаха Макуийн "лошото момче" на британската мода, заради съпротивата му срещу каноните, но това не му пречеше да прави костюми за най-високопоставени особи като престолонаследника принц Чарлз.

Маккуийн беше главен дизайнер на модната къща "Живанши", а по-късно основа собствена марка.

http://btv.bg

 


Сходни връзки

Дизайнерът Александър Маккуйн се самоуби | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди