изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:10 EEST
БРАКОНИЕРСКИ НАБЕЗИ В КРАНЕВО    
Лов и риболов

Факт са вече първите бракониерски набези за тази година. Инспекторите към ИАРА-Добрич са съставили първите два акта за нарушение на рибари.



Бракониерите са били заловени в Кранево в момента на ловене на карагьоз. В лодките им имало близо 150 килограма риба. Нарушителите са били санкционирани с по 200 лева. “Рибарите се оправдаха, че са си платили риболовните билети, но още не им били издадени удостоверенията за риболов. Това обаче не им разрешава да ловят карагьоз без да имат документ”, заяви шефът на ИАРА-Добрич Атанас Чолаков.

Той заяви още, че в началото на следващата седмица ще стане известен броят на одобрените за участие в улова на калкан. След това те трябва да получат разрешително и да си платят таксата. Някъде в началото на март ще започне риболова на деликатеса.

“Миналата година зимата бе по-топла и това позволи на рибарите рано да навлязат в морето и да ловят калкан. В края на март България изчерпа квотата си. Сега имаме право да усвоим 48 тона. Късният старт на сезона на калкана ще даде възможност на рибарите тази година да го ловят и през пролетта и лятото”, добави Чолаков. НДТ

 

 


Сходни връзки

БРАКОНИЕРСКИ НАБЕЗИ В КРАНЕВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди