изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 23:19 EEST
Парламентът отхвърли промени в Закона за отбраната    
ПарламентПарламентът отхвърли промени в Закона за отбраната и въоръжените сили като така подкрепи ветото на президента върху поправките. 31 депутати гласуваха „за" измененията, 44 - „против", 62-ма се въздържаха. Следва обсъждане и изготвяне на нови текстове.

По време на дискусията тази сутрин ГЕРБ дадоха да се разбере, че няма да направят компромис по текстовете, който се отнасят до ограничаване социалните придобивки на военнослужещите, но са склонни да върнат наредбата за прякото подчинение на началника на Щаба на отбраната на държавния глава. БСП и ДПС дадоха сигнали, че са против реформата в частта за социалните придобивки. "Синята коалиция" пък гласува против президентското вето, защото иначе парламентът се огъвал под президентския натиск".
„Предложенията на Министерството на отбраната за промени в Закона за отбраната и въоръжените сили не са аргументирани. Затова те са и неприемливи. Предложението на президента за връщането на закона според нас е обяснимо и обосновано", каза Ангел Найденов, председател на ПГ на „Коалиция за България". „Не само заради текстовете, които засягат подчиненост на началника на отбраната на президента на България при  изпълнение на неговите правомощия като върховен главнокомандващ, а заради дължимата на българските военнослужещи и служителите в системата на МО политика от страна на министерството", допълни той.

„Вашият популизъм няма граници.За да кажа защо, връщам лентата назад - съжалявам, че в този парламент не присъстват колегите ви от НДСВ, които управляваха осем години армията и я съсипаха", отвърна Красимир Велчев от ГЕРБ.

http://www.dariknews.bg

 


Сходни връзки

Парламентът отхвърли промени в Закона за отбраната | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди