изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 10:08 EEST
ЧАША ВИНО ЗА ТРИФОН ЗАРЕЗАН    
КултураОбщината и Регионалният исторически музей канят добричлии заедно да отбележат Празника на лозаря - Трифон Зарезан. По традиция, шествието ще тръгне в 10.30 ч. от сградата на общината и ще стигне до етнографски комплекс "Старият Добрич".

Там ще се състои ритуалното зарязване на лозата - за здраве и берекет. С музика, песни и танци настроение за добричлии ще създаде танцовият ансамбъл "Добротица". По чаша вино за присъстващите е осигурила и тази година фирма "Винпром Алвина" ООД.
Празничният ден ще продължи от 16.30 ч., когато пред часовниковата кула на "Старият Добрич" ще се състои фолклорният празник "Сирни Заговезни - Ден за прошка". Ще има кукерски игри, хамкане на халва, хвърляне на стрели, прескачане на огън и сирнишко хоро. Традициите ще бъдат пресъздадени от Професионалният фолклорен ансамбъл "Добруджа", Представителната фолклорна танцова студия "Добруджа" и ансамбъл "Сборенка" при СОУ "Св.Климент Охридски".
 


Сходни връзки

ЧАША ВИНО ЗА ТРИФОН ЗАРЕЗАН | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ЧАША ВИНО ЗА ТРИФОН ЗАРЕЗАН
Автор: Anonymous да 2010-02-12 @ 19:28 EET
А пакет макарони няма ли да има? Много ми хареса боят, като раздаваха макарони на гражданството...

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди