изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 12:44 EEST
Задържан за кражби и грабеж остава в ареста, постанови Добричкият окръжен съд    
Ред и сигурностДобричкият окръжен съд остави без уважение молбата на 28-годишния Красимир Ст. В., обвиняем за шест престъпления – кражби и грабеж, да бъде изменена наложената му най-строга мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Той е задържан през ноември 2009 г. по досъдебно производство на Второ РУ на МВР – Добрич, за деяния извършени в период от 5 месеца в съучастие с други лица. Сред тях и грабеж на британско семейство в с. Богдан, община Добричка, извършен на 29.11.2008 г. Красимир В. има средно образование, живее на семейни начала в с. Карапелит, занимава се с животновъдство, не е осъждан.

Красимир В. и адвокатът му аргументираха молбата си с чистото съдебно минало на задържания и предстоящото приключване на досъдебното производство. Процесуалният представител посочи, че срещу клиентът му не били намерени доказателства, освен показанията на други задържани.

Представителят на държавното обвинение определи като неоснователно искането, тъй като не бил отпаднал изводът за авторството на Красимир В. на деянията, за които е привлечен да отговаря. Остава и опасността, той да се укрие и да избегне наказателната отговорност. Прокурорът посочи, че възраженията на защитата по доказателствата ще се решават при разглеждане на процеса в съда.

Добричкият окръжен съд взе предвид молбата на Красимир В., становищата на страните и обстоятелството, че на задържания е повдигнато обвинение за тежко умишлено престъпление, което се наказва с лишаване от свобода. Съдебният състав констатира, че както при задържането му, така и към настоящия момент може да се направи обосновано предположение, че той е извършил множество кражби и грабеж. Изводът се обосновава и от допълнително събраните доказателства. Съдът прие, че  съществува реална опасност, Красимир В. да се укрие и да извърши друго деяние. Аргумент за това са бруталността, при извършване на едното престъпление, а също заявеният от пострадалите страх от отмъщение. Добричкият окръжен съд остави Красимир В. задържан под стража.

Определението му може да бъде обжалвано и протестирано пред Апелативен съд – Варна.

 

12.02.2010 г.                                            Пресслужба Добрички окръжен съд          

 


Сходни връзки

Задържан за кражби и грабеж остава в ареста, постанови Добричкият окръжен съд | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Задържан за кражби и грабеж остава в ареста, постанови Добричкият окръжен съд
Автор: Anonymous да 2010-02-13 @ 10:57 EET
Еее, той не е брат на областния управител!!!!!
Задържан за кражби и грабеж остава в ареста, постанови Добричкият окръжен съд
Автор: Anonymous да 2010-02-13 @ 16:45 EET
eeeeeeee che kato e brat na oblasjniq da ne aka zlato  za men e napravil  prestaplenie  schom toi e nevinen kakvo da kajem za oniq koito sa v aresta  ima edin za 1 otkradnat hlqb  vatre poveche bez komentar
Задържан за кражби и грабеж остава в ареста, постанови Добричкият окръжен съд
Автор: Anonymous да 2010-02-14 @ 14:21 EET

Е че эащо да не е под стража  той да не е убил   и нали с тия кражби ще е опасен эа обществото   колко сте  нагли   и искате хората да ви вярват  как да стане след като  убииците  са  наван  и неможете  да ги  намерите   нямам  нищо  против   вас  господа  но  варшете си  работата   брата   на  областния   не  е  ли  опасен  эа   обществото   че  го  пуснахте    или  пак  ние   данакоплатците  ще  му  отнесем  кражбите  никой дори няма  да  се  усети   пак ще иэмислят нещо   те да не са  луди   да  сложат  парите   кадето  трябва  ще  си  ги  вэемат  пак от  нас  ще ги саберат   и после  говорят  эа  кражби  и  иэвършени  престапления   като  кражбата  на  еврофудбола   те  эапочнаха   и  сами  да   си   крадат   както  и  сим банката   коголи  са  вэели  тоя  пат на мушката  эащото  тия  още са  ватре 


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди