изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 12:07 EEST
ПУСНАХА НА СВОБОДА БРАТА НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ    
Ред и сигурностБратът на областния управител Желязко Желязков - Илия, е бил пуснат на свобода от прокуратурата в Добрич.

Припомняме Ви, че в края на октомври м.г. 49-годишният Илия Желязков и 39-годишния Камен Костадинов - гранични полицаи на ГКПП Кардам, бяха заловени в момент на пропускане на автомобил с фиктивна стока. Те са участвали в разработена схема за източване на ДДС. По-късно като обвиняем по същото дело и подбудител е задържан Валери Ангелов от София. Мерките на двамата задържани са били изменени от "задържане под стража" в по-леки преди около месец, след като Окръжният съд в Добрич и Апелативният във Варна решиха двамата да останат зад решетките.

НДТ припомня, че операцията по залавянето на Илия Желязков и Камен Костадинов започна след получен сигнал от служители на МВР - техни колеги, на които направило впечатление неконтролируемото въвеждане в информационните системи на транспортни средства, които реално никога не са напускали територията на страната. Друг факт бил, че вписаните камиони били на спедиторски фирми, а за някои от шофьорите фигурирали по няколко излизания и влизания в страната в рамките на един ден по маршрута Калотина-Кардам, което е физически невъзможно. Всички вписани в системата за граничен контрол транспортни средства, но реално не напускащи българска територия, фиктивно изнасяли от страната брашно и зърно за две фирми. От проведените разпити на свидетели станало ясно, че шофьорите притежават или управляват вписаните транспортни средства, но никога не са напускали територията на България.

По време на акцията бяха извършени обиски на служебни помещения, жилищата и транспортните средства, собственост на задържаните граничари. Открити и иззети са множество SIM карти и мобилни телефони, около 4000 евро, скрити в специално пригодена за целта табуретка, документи с гриф “поверително”,  държани в нарушение на Закона за класифицирана информация. Бяха иззети доказателства за длъжностни и документни престъпления, извършени от двамата служители.

Днес магистратите в Добрич глобиха със 150 лева Илия Жeлязков за неявяването му като свидетел в процеса срещу граничния контрольор от София Радослав Райчев, срещу който има повдигнато обвинение за несъбрани над 84 хил. лв. за винетни стикери. Съдът разпореди той да бъде принудително доведен на следващото заседание по делото. 

 


Сходни връзки

ПУСНАХА НА СВОБОДА БРАТА НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ | 12 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ПУСНАХА НА СВОБОДА БРАТА НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ
Автор: Anonymous да 2010-02-12 @ 17:42 EET

пак батко и братко?то беше ясно,защо ли се вдигна пушилка?

ПУСНАХА НА СВОБОДА БРАТА НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ
Автор: Anonymous да 2010-02-12 @ 18:17 EET
ami zascho da ne go pusnat nali narkotika koito besche u nego sega go paketirat i go prehvarlqt na momchetata  taka e s parite napred
ПУСНАХА НА СВОБОДА БРАТА НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ
Автор: Anonymous да 2010-02-12 @ 18:29 EET
E Г–Н ЙОНЧЕВ  в едно интервю каэвате че момчетата са тарсили лесен начин эа добиване на пари а брата на областния да не би неговият начин да е труден  хората вече не вярват в нищо той эащо неполежи малко  след като е варшел престапление  кражбата не е ли престапление ама той е брат на областния а тия нямат братя  и эащо прикривате наркотика явно  има кого пак да обвините  правите каквото искате  само БОГ  е далече  !
ПУСНАХА НА СВОБОДА БРАТА НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ
Автор: Anonymous да 2010-02-12 @ 18:30 EET
Каква глоба от 150лв бе хора вий сигурно ни мислите за големи балъци.Бойко и тук ще дойде няма тогава батко няма вуйнаТе си мислят тези май че като сме на другия край на България ще им се размине и ония нищо не знаят още малко ще ви чакалят и гледат сеира и вашето време ще дойде -крадливи мошенници
ПУСНАХА НА СВОБОДА БРАТА НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ
Автор: Anonymous да 2010-02-12 @ 19:14 EET
eeee stiga be! nqma takava darjava sram me e veche che sam Balgarin
ПУСНАХА НА СВОБОДА БРАТА НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ
Автор: Anonymous да 2010-02-12 @ 19:16 EET

 

ПУСНАХА НА СВОБОДА БРАТА НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ
Автор: Anonymous да 2010-02-13 @ 10:13 EET
Пуснали бандита!!! Областният шеф не е ли и той същата стока. Кой не знае какво е Левинс и кои работеха и работят за силовите застрахователи, които само искат, а нищо не дават. Какви са тези съдии щом се поддават на всеки натиск и робуват на всяко име от подземния свят. Господа съдии, пускайте и останалите подсъдими бандити за да е работата наред!!!
ПУСНАХА НА СВОБОДА БРАТА НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ
Автор: Anonymous да 2010-02-13 @ 10:33 EET

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Срам и позор за добричлии че позволиха на два престъпни елемента от Генерал Тошево да ги управляват и манипулират!!!!Срам и позор!!!

 

 

 

 

 

 

ПУСНАХА НА СВОБОДА БРАТА НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ
Автор: Anonymous да 2010-02-13 @ 16:52 EET

nemoga da razbera edno nescho  za vsqko kokoschkarsko provinenie ima zadarjane pod straja           liceto  da ne se ukrie kato che li ima chasten samolet i sche otleti a golemite prestapnici kato ubiicite na borilski   nqmat   zadarjane pod straja  ili mai narochno sa gi pusnali za da se ukriqt dokato mine davnostta na deloto im neznam sagrajdani mislete kakvo da napravim po vaprosa dnes edni utre sme nie zaschoto sche doide red i drugi pari da se davat ot evropeiskiq

ПУСНАХА НА СВОБОДА БРАТА НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ
Автор: Anonymous да 2010-02-13 @ 17:04 EET
KOI SA SILOVITE ZASTRAHOVATELI AMI TEZI CHIITO PRIQTELI SI PALEHA KOLITE I OSCHE NA DRUGIQ DEN SI DOKARVAHA NOVI IGRI IGRI I PAK IGRI SAMO CHE NEZNAETE KAK DA GI IGRAETE   SLED KATO TOLKOVA BARZO HORATA VI HVASCHAT
ПУСНАХА НА СВОБОДА БРАТА НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ
Автор: Anonymous да 2010-02-13 @ 19:54 EET

тяхното време ще дойде докато се вэемат 13 милиарда  от евросаюэа  и глейте кво става тогава ще има раэмяна в ареста  помнете ми думата те эа какви се мислят тук в Добрич че няма да има чистка в горните пластове ли о и как ще боли тогава тия които не виждат понадалеч от носа си друга песен ще эапеят  да не е само България в европейския  ТЕ ОТДАВНА ИМ ПИСНА ОТ НАС  !

ПУСНАХА НА СВОБОДА БРАТА НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ
Автор: Anonymous да 2010-02-14 @ 23:06 EET
ами както са тръгнали нешата май ше трябва да ги пуснат  иначе имената им скоро ще ги саобщят по нова телевиэия те журналистите само това чакат какво като са началници раэни областни эа недосегаеми ли се мислят  или полицаи  докаэани само че в какво  в корупция  всички са една стока тръгнали да обвиняват  ами те какви са

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди