изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:05 EET
Алексей Петров и 6-ма ”октоподи” остават в ареста    
Ред и сигурност Софийският градски съд остави в ареста Алексей Петров и още шестима от задържаните при акцията "Октопод". Алексей Петров, Антон Петров-Хамстера, Марчело Джотолов, Пламен и Йордан Стоянови (Дамбовците), Момчил Кръстев и Николай Велков остават в ареста.


Седмината бяха задържан по време на специализираната операция "Октопод" тази седмица. Според МВР и прокуратурата, групата, към която принадлежи и Петров, се занимавала с изнудвания, силово събиране на дългове и рекет, незаконно използване на лица за платени сексуални услуги, разпространение на наркотични вещества, незаконно придобиване на значителни финансови средства във връзка с дейността на "Кремиковци" АД в ущърб на българската икономика, търговия с влияние, пране на пари, укриване на доходи, неплащане на данъци и източване на ДДС от държавния бюджет.

В последната си дума пред съда обвиняемият Алексей Петровp заяви, че никога не е бил ръководител на организирана престъпна група. Бях публично омаскарен, добави той, цитиран от БТА.
По време на правителството на премиера Иван Костов поради оперативна необходимост трябваше да постигна определени статуси, както по отношение на таксиметровата компания, така и за дружеството "Кремиковци", допълни Петров.
Вероятно спецификата на работата ми понякога е била повод за пораждане на съмнения, но пред ръководството на ДАНС всичко е било изчиствано, заяви Алексей Петров.
 dir.bg

 "ОКТОПОД" - ВСИЧКО ЗА НОВАТА ОПЕРАЦИЯ НА ПОЛИЦИЯТА, ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА "НАГЛИТЕ"

 


Сходни връзки

Алексей Петров и 6-ма ”октоподи” остават в ареста | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди