изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:18 EET
Скандал между съда и адвокатурата    
НовиниСофийски градски съд /СГС/ ще сезира Софийската адвокатска колегия, дали не са нарушени правилата на професионалната етика. Това се казва в съобщение на СГС по повод изявленията на адвокат Ина Лулчева, като защитник на Алексей Петров, публикувани в “24 часа” след съдебното заседание в СГС, на което беше определен постоянен арест за Алексей Петров и останалите шестима задържани при операция „Октопод".

“Думите в заглавието на публикацията в “24 часа” никога не са казвани от мен и аз се надявам “24 часа” спешно да се извини на мен, на съдия Захариева и на читателите си”, каза пред БЛИЦ Ина Лулчева. “Тези думи злепоставят повече мен, отколкото съдията, злепоставят всеки добросъвестен защитник, какъвто аз смятам, че съм”, каза още адвокат Лулчева.

Според съобщението на пресцентъра на СГС квалификациите на Лулчева за съдията-докладчик, постановил определението за задържането на Алексей Петров и останалите обвиняеми, излиза извън рамките на добрия тон.

Изказването на адвокат Лулчева внушава на обществото, че съдийското убеждение се формира не в основата на закона и доказателствата по делото, а на други неприемливи обстоятелства, коментират от СГС.

Адвокатите на обвиняемите, разполагат с пълен набор от инструменти да упражнят правото на защитата, включително и чрез обжалване на определението по реда на инстанционния контрол. В тази връзка подобни квалификации не са в интерес на правосъдието, се казва още в съобщението на съда. /БЛИЦ

"ОКТОПОД" - ВСИЧКО ЗА НОВАТА ОПЕРАЦИЯ НА ПОЛИЦИЯТА, ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА "НАГЛИТЕ"

 


Сходни връзки

Скандал между съда и адвокатурата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди