изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:03 EET
България се включи в германско-швейцарски скандал    
Ред и сигурност
Изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов е помолил финансовото министерство на Германия за информация относно банкови сметки на българи в Швейцария, съобщиха от пресцентъра на агенцията.



В писмото си до германската приходна администрация изпълнителният директор на НАП напомня и за обещанието на немските данъчни да дадат информация за това дали са идентифицирани български граждани, които притежават банкови сметки в Лихтенщайн.
През 2008 г. Германия купи от информатор CD с данни за банковите сметки на немски граждани в Лихтенщайн. Тогава НАП отново поиска да се осъществи обмен на данни между двете администрации.

"Данните от т. нар. "лихтенщайнско CD" вкараха в хазната на Германия близо 180 млн. евро. Крайно време е да покажем, че България също е част от ЕС и всеки, който не си плаща данъците няма да се измъкне и ще попадне под ударите на закона", заявява по повод писмото Красимир Стефанов, цитиран в съобщението.

Преди дни финансовият министър Симеон Дянков заяви очакването си Германия да му предостави анализ на придобитите от нея данни за банкови сметки в Швейцария на европейски граждани. Той обаче добави, че приоритет са данъчните измами на българите на местна почва, едва след това - тези в чужбина.

Междувременно швейцарският депутат Алфред Хеер от Демократичния съюз на центъра, цитиран от в. "Билд", заплаши вчера Германия, че ще разгласи имената на публичните личности с тайни сметки в Швейцария, ако Берлин купи списъка с нарушителите на германските данъчни закони, откраднат в конфедерацията, предаде Франс прес, на която се позова БТА.

"Ако Германия купи откраднатите банкови данни, ние ще работим за промени в закона, така че да станат публично достояние всички сметки на германци, изпълняващи държавни длъжности, в швейцарски банки", заплаши Хеер. "Източници, близки до швейцарския финансов сектор, разполагат с информация, според която високопоставени германски политици и съдии имат сметки или фондации в Лихтенщайн или в Швейцария", писа най-четеният вестник в Германия.
Първите сведения по тази тема вече ни бяха представени, предупреди Хеер.
dir.bg

 


Сходни връзки

България се включи в германско-швейцарски скандал | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди