изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:04 EET
Политици ровят в миналото заради Алексей Петров    
Новини
Първите сигнали, че Алексей Петров е рекетирал хора, са от времето на Жан Виденов, заяви по Дарик радио Илия Божинов, бивш член на ръководството на БСП, който през 2009 г. напуска червената партия и основа партия “Българската левица“.


"Многократно съм получавал сигнали за това, че той (Алексей Петров) е рекетирал хора, че има връзки с подземния свят и не само това - че той до някаква степен е организатор на този подземен свят. Тези сигнали са от времето още на Жан Виденов. Вярно е, че той тогава не е бил офицер в полицията, но мои приятели, поне двама от тях, бяха рекетирани успешно по времето на Жан Виденов", разказва Божинов, цитиран от DarikNews.

"По времето на Иван Костов Петров стана много по-силен. Тогава Александър Петров превзе общинските таксита - 12 80, като присвои работническо-мениджърското дружество, купило фирмата", твърди Божинов. Той обаче добави, че Алексей Петров е имал приятели и в БСП и то на доста високо ниво.
 
"Когато имахме такива противоречия с Алексей Петров за такситата, тогавашният секретар на партията Васил Калинов ме извика и каза: "Илия, не се занимавай с тази работа. Другарят Първанов, той тогава още не беше президент, а беше ръководител на БСП, е обещал да го подкрепяме и не трябва ние да се замесваме в тази работа“, цитира DarikNews Илия Божинов.
 
Алексей Петров е продукт на СДС. Това пък заяви по Дарик радио лидерът на “Атака“ Волен Сидеров. “По времето на управлението на кабинета “Костов“ детската мечта на Петров от мутра да се превърне в ченге, се случва“, каза още Сидеров, цитиран от Агенция КРОСС. Лидерът на “Атака“ обясни още, че на въпроса кой е Алексей Петров трябва да отговарят преди всичко Иван Костов, Атанас Атанасов и Емануил Йорданов.

"За дейността на Алексей Петров е имало данни от преди повече от 10 години. Има доста митология и доста отворени въпроси по случая. Аз не знам Петров да е бил офицер, по-скоро сътрудник, което означава доносник на НСС." Това каза по БНР депутатът от Синята коалициа Димо Гяуров, бивш директор на спецслужбата, цитиран от БГНЕС.

"На кого какво е донасял и дали има данни какво е донасял... Ако няма данни, това показва, че над него просто е опънат чадър. Това е практика от времето на ДС и тя продължава да действа", посочи Гяуров. Той каза, че не знае Алексей да е бил щатен офицер.
Кой го е пускал в ДАНС и дори да изнася документи, реторично попита Гяуров. Затова трябва да отговарят не само бившият директор на ДАНС Петко Сертов, но и Сергей Станишев.
Гауров каза още, че не му е ясен въпросът какво е правил Петров по време на управлението на СДС. Чувал е само, че за него са казвали “това лице е интересно“.

Секретарят на БСП и депутат от партията Антон Кутев зададе по БНР въпроса, ако царят навремето беше направил за свой охранител Алексей Петров, дали сега Бойко Борисов нямаше да е в затвора.

"Криминалният преход се изроди и в момента виждаме разчистване на мутренски сметки на върха на държавата. Ако не се вземат на време мерки става опасно за страната." Това каза по БНР лидерът на РЗС Яне Янев, цитиран от БГНЕС. Първият човек, който трябва да се разпита по случая "Алексей Петров" е Бойко Борисов, с когото са имали взаимоотношения, смята Янев. dir.bg

"ОКТОПОД" - ВСИЧКО ЗА НОВАТА ОПЕРАЦИЯ НА ПОЛИЦИЯТА, ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА "НАГЛИТЕ"

 


Сходни връзки

Политици ровят в миналото заради Алексей Петров | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди