изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:56 EEST
ВРЕМЕТО: Прогноза за България за 15.02.2010    
ВреметоПрез нощта ще завали в цялата страна, като валежите ще се усилят и в Рило-родопската област и в Източна България ще са значителни, но най-много се очаква да бъдат в Югоизточна България - до 30 л./кв.м. Валежите ще са от дъжд, в северозападните райони от сняг, но постепенно във високите полета на Западна и почти цяла Северна България дъждът също ще премине в сняг. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Сутрешните температури ще бъдат между минус 2° и 3°, в София минус 1°-0°.

Утре в по-голямата част от страната вече ще вали сняг, по черноморието, Югоизточна България и крайните югозападни райони - дъжд. Валежите ще отслабнат, след обяд ще започнат да спират, а по-късно през деня и облачността от запад да се разкъсва и намалява. Ще духа слаб северозападен, в Източна България умерен северен вятър, който също ще отслабне. Максимални температури между 0° и 5°, в крайните югозападни райони до 8°. Дежурните хидролози прогнозират критичната ситуация за долните течения на реките Арда, Марица, Тунджа да продължи. Очаква се нивата на всички черноморски реки да продължават да са критични.

Атмосферното налягане ще бъде значително по-ниско от средното и ще започне да се повишава.

В планините вятърът постепенно ще се ориентира от северозапад, ще се усилва и към края на деня ще бъде силен, по най-високите части бурен. Ще бъде предимно облачно с валежи от сняг, който след обяд ще започнат да спират. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 1°, на 2000 метра – около минус 5°.

По Черноморието ще бъде облачно с валежи от дъжд, като по северното крайбрежие е възможно дъждът да се примесва със сняг. Преди обяд и особено сутринта валежа ще е интензивен, но постепенно ще отслабва, а след обяд ще започне и да спира. Ще духа умерен до силен северен вятър, който ще отслабне. Максималните температури ще са сутринта между 3 и 6°, тъй като през деня със северният вятър ще се понижават.

Дежурен синоптик: Христо Христов

ИЗГЛЕДИ ЗА ВРЕМЕТО ЗА ИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ за периода 12-18 февруари 2010 година

 


Сходни връзки

ВРЕМЕТО: Прогноза за България за 15.02.2010 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди