изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 22:35 EEST
КАЛИАКРА ЗАВЪРШИ НА ПЕТО МЯСТО    
СпортЛокомотив (Мездра) отнесе трофея на футболния турнир “Купа Албена 2010”, без да играе финален двубой.


До този парадокс се стигна след като победителят от група “Б” Берое (Стара Загора) официално обяви оттеглянето на отбора от турнира поради нарушаване на подготвителния им процес вследствие на наложителната от БФС промяна на финалната фаза на мачовете и преместването им с един ден. Затова организаторите на турнира взеха решение да присъдят служебна победа на другия финалист от група “А” - Локомотив Мездра.
В последния ден на турнира, в борба за 5-6 място Калиакра прие в Каварна молдовския Олимпия от град Балти. До тази среща момчетата на Филип Филипов имаха един равен мач с младежкия национален отбор на България (21 г.) и загуби от Берое и Монтана. След много силна първа част, когато действаха на по-висока скорост и печелеха битките във въздуха, молдовските футболисти се оттеглиха на почивката с гол преднина. Те увеличиха на 0:2 през 58-ата минута и вече се виждаха победители. Петнайсет минути преди края на мача съдията показа директни червени картони на Христов и Орловски и съперниците останаха с по 10 души. Тогава Валери Михайлов успя да намали на 1:2, а малко по-късно Станчев изработи дузпа, а Петков не сгреши и изравни - 2:2. Главният съдия показа втора серия червени картони в 84-ата минута на Станчев и Томас, след като молдовецът го повали на границата на наказателното поле. Зад топката за изпълнение на наказателния удар застана Кючуков и с ефектен удар я вкара в мрежата на Олимпия за 3:2.
В мач за 3-4 място в Албена Монтана победи Спартак (Варна) с 3:1, а за 7-8 място българския младежки национален отбор победи с 1:0 връстниците си от Сиера Леоне.
КЛАСИРАНЕ
1.    Локо (Мездра)
2.    Берое (Ст.Загора)
3.    Монтана
4.    Спартак (Вн)
5.    Калиакра
6.    Олимпия
7.    България мл.(21)
8.    Сиера Леоне мл. (21)

Димитър АПОСТОЛОВ
 


Сходни връзки

КАЛИАКРА ЗАВЪРШИ НА ПЕТО МЯСТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди