изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:58 EEST
ДУБЛИРАЩА ГРУПА НЕ ОПРАВДА ОЧАКВАНИЯТА НИ    
СпортМихаил Мадански, ст.-треньор на младежкия национален отбор до 21 г.


-    Доволен ли сте от участието на момчетата си в турнира, г-н Мадански?
-    Като стил и начин на игра не мога да кажа, че сме показали кой знае каква класа. По-важното е, че момчетата се опитват да играят като равни с равни. Берое, както и останалите ни съперници са доста по-опитни отбори и взаимовръзките между отделните състезатели са отдавна изградени, познават се по-добре, докато при нас нещата са още в по-груб и суров вид. Въпреки всичко съм изключително доволен от участието в турнира. За мен беше важно да изиграем четири мача и ме интересуваха не съперниците и резултатите, а това да извлечем максимална полза за групата, която ще пътува за квалификациите за европейско първенство след две седмици в Черна гора. Отсега нататък голямата битка ще бъде част от тези хора, ако могат, да играят в мъжки отбори, защото тук има състезатели, родени през 1991 и 1992 година, които все още играят в дублиращите отбори. Знаете мнението ми за дублиращата група, че тя не се оказа онази ковачница на кадри, която очаквахме. Едно е да играеш професионален футбол, даже в „Б” група, друго е в дублиращата група.
-     Това ли е съставът, който ще се бори за квалификации за европейското младежко първенство?
-    Тук виждам 5-6 от момчетата, които според мен ще свършат работа и ще са в основата на националния отбор. Има обаче  осем от набелязаните от мен футболисти, които не са на турнира. Това са играчи на Левски, Литекс и Черноморец (Бургас), те са с отборите си на подготовка. Трябва да призная, че голямата част от момчетата, които се подготвят в Каварна, са хора с по-малък игрови опит и на тях ще им трябват още доста усилия, за да се преборят за място в младежкия отбор на България.
-    Тренировъчното игрище спаси турнира Албена къп през тази година, а и вие през цялото време пътувахте от Варна, за да се подготвяте на изкуствената трева в Каварна. Доволен ли сте от базата на ФК Калиакра”?
-    Аз искам да благодаря на организаторите на турнира и преди всичко на хората от Каварна, защото те наистина спасиха турнира. В неимоверно трудните зимни условия стана един наистина много добър турнир, изиграха се хубави мачове, ползата беше много голяма. А по отношение на изкуствените терени няма две мнения – аз смятам, че всеки футболен клуб е задължен да има такива терени. Този въпрос изобщо не го поставям на коментар, защото тук има футболисти, които играят в Милан, Осасуна, Реал (Мадрид) и те споделиха, че играят нонстоп на изкуствени терени. Така че ние няма да открием топлата вода.
-    Познавате ли съперника си от Черна гора?
-    За мача с Черна гора ще мислим след като се приберем в София, аз даже не съм ги и гледал. Искам преди всичко да играем добре, по възможност да не загубим този мач.Нямам конкретни наблюдения за съперника, но това, което знам, е, че по нищо не  се различават от останалите отбори.
-    Как оценявате шансовете на представителния мъжки отбор за участие в европейското първенство в нашата група?
-    Който не загуби и двата мача с Англия, ще стане втори. Ако вземем една точка от Англия и спечелим всички домакинства, сигурен съм, че може да се класираме”.
Димитър АПОСТОЛОВ
 


Сходни връзки

ДУБЛИРАЩА ГРУПА НЕ ОПРАВДА ОЧАКВАНИЯТА НИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди