изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:14 EEST
Влак уби шофьор на снегорин в София    
Новини
Тежка катастрофа със смъртен случай между кола на снегопочистваща фирма и влак е станала тази нощ на ж.п. прелеза в кв. „Левски” в София, съобщиха от Столична община.


Инцидентът е станал около 4,30 часа. Камион на фирма „Титан Чистота София” е счупил бариерата и е минал директно през затворен жп прелез, уточниха пред "Фокус" от пресцентъра на Национална компания „Железопътна инфраструктура”. 

От сблъсъка има счупен електрически стълб. В момента се работи на мястото на инцидента. Необходими са поне два часа, за да се възстанови движението. Движението на автобус 120 в участъка от ул. „Витиня” до ул. „Рилска обител” бе отклонено и автобусите минаваха по бул. „Владимир Вазов”, но към 9,30 часа нормалният му маршрут бе възстановен.

Снегоринът е бил ударен от товарен влак в столицата на ул. „Летоструй”, съобщиха от МВР. Шофьорът е починал на път за болница. Пострадали са и двамата машинисти на влака. Те са откарани във ВМА и „Пирогов” без опасност за живота.
Със счупен палец на крака е единият машинист, който е настанен в „Пирогов”, съобщиха оттам. Б.С., на 39 г., е помощник-машинист на катастрофиралия влак. Веднага му е оказана медицинска помощ от дежурните травматолози.
Засега няма информация за травмите на колегата му, който е във ВМА.

Кметът на София Йорданка Фандъкова посети на място ж.п.прелеза в кв. "Левски", където тази сутрин стана катастрофа между влак и снегопочистваща машина. След сблъсъка камионът е влачен десетки метри, а силно пострадала е и конструкцията на локомотива.

От "Титан Чистота София" посочиха, че в никакъв случай не може да се говори за това, че шофьорът им е употребил алкохол преди да излезе на работа.

От Столична община добавиха, че фирмите-оператори , ангажирани със снегопочистването, са работили през цялата нощ по стръмните и опасни участъци и улиците, по които се движи градският транспорт. В момента тече втората обработка на пътните платна.
Интензивният снеговалеж продължава и се очаква затруднен трафик . Градският транспорт се движи при зимни условия. Напомняме на шофьорите да излизат на пътя с добре оборудвани автомобили за зимни условия и само при необходимост, уточняват от общината пред БГНЕС.

Поради високото ниво на реките в някои райони на страната положението е критично. Започва изграждането на дига на река Тунджа в района на Елхово. Там нивото достигна 4 м. Залети са мазета и приземни етажи.

Днес в по-голямата част от страната ще вали сняг, а по Черноморието, в Югоизточна България и в крайните югозападни райони - дъжд, който постепенно ще спре. Най-много се очаква да бъдат в Югоизточна България - до 30 л./кв.м. Валежите ще са от дъжд, в северозападните райони от сняг, но постепенно във високите полета на Западна и почти цяла Северна България дъждът също ще премине в сняг.

В планините ще бъде предимно облачно с валежи от сняг, който ще започнат да спират. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 1°, на 2000 метра – около минус 5°. По Черноморието ще бъде облачно, с валежи от дъжд, като по северното крайбрежие е възможно дъждът да се примесва със сняг. Максималните температури ще са между 3 и 6°.
dir.bg

 


Сходни връзки

Влак уби шофьор на снегорин в София | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Влак уби шофьор на снегорин в София
Автор: Anonymous да 2010-02-15 @ 10:43 EET
Да не видиш бариерата... Да не видиш светофара... Ама да не видиш влака?!!... Е, ако не говорим за алкохол, тогава за какво говорим? Преумора? Арабски терористи?? Или за намеса на някакъв Висш Извънземен разУм?... :-(
Влак уби шофьор на снегорин в София
Автор: Anonymous да 2010-02-15 @ 11:10 EET
лека му пръст на шофьора. а колегата дето пише по горе.Ти нормален ли си бе; може да е получил инсулт, инфаркт. може и да не е могъл да спре пишеш колкото да се намираш на работа
Влак уби шофьор на снегорин в София
Автор: Anonymous да 2010-02-15 @ 16:07 EET

жалко эа човечеца


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди