изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 14:42 EEST
МАЙКА НА ЗАДЪРЖАН: ЗАРАДИ ПРИСЪДА ПРИПИСВАТ НА СИНА МИ НОВИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ    
Ред и сигурност

Всяка вечер ходеха до тайниците, вземаха наркотици, продаваха ги и тровеха децата на Добрич, каза за НДТ директорът на ОД на МВР комисар Стефан Йончев. Към в. "Нова добруджанска трибуна" и кореспондентите на няколко централни вестника се обърна Керка Георгиева Колева от Добрич - майка на 27-годишния Десислав Кръстев. Той е един от групата от 13 добричлии, задържани през декември м. г.



 Тогава от Областната дирекция на МВР съобщиха, че организираната престъпна група се занимавала с разпространение на наркотични вещества, придобиване и държане на огнестрелно оръжие без разрешително, изнудване на граждани, палежи - на автомобили и жилища, и други тежки престъпления. По-голяма част от заловените продължават да са с постоянна мярка "Задържане под стража", Десислав Кръстев е един от тях. Майка му изразява несъгласие с начина, по който е направен обискът, намереното при него, твърденията, че в тайници продължават да се откриват дрога и оръжие и т. н. Ето какво сподели тя пред журналисти.
След 22 часа на 15 декември на вратата на жилището ни се почука, разказа Керка Колева. Тя обясни, че Десислав Кръстев живее в нейната гарсониера, но в момента отсъствал - излязъл да пие кафе в квартала. На вратата били седем цивилни полицаи, носели куфарче и една папка, показали значките си. Казали, че идват, за да правят обиск. Не ни показаха заповед за обиск, категорична е Керка Георгиева. По думите й, търсили навсякъде. Малкият й син им показал законно притежаван газов пистолет, след като го погледнали му казали да го прибере. При обиска полицаите иззели мобилните телефони на Керка, приятелката на Десислав, два - на брат му, и два-три стари апарата. Иззели и устройство, с което се гърми с капси /жената обяснява, че го има от баща си, който бил ловджия/ и, по думите й, "едно счупено пистолетче с дървена дръжка от 1994 година, което беше наредено за украса". Представителите на реда съставили протокол, на който тя се разписала. "Не ми дадоха копие от него, както го изисква Наказателният кодекс", твърди майката на задържания. По думите й, двама от полицаите изчакали сина й на вратата на входа. Направили му обиск, открили само малко над 25 лева. "Казаха, че ще го вземат за 24 часа за рутинна проверка и ще го пуснат. Той тръгна, каза, че няма от какво да се притеснява", сподели Керка Георгиева.     
Десислав работеше в "Сердика", след закриването й негов познат Светльо с прякор Калника, който сега също е задържан, го извика на работа - да охранява негов строителен обект на "Дунавите", разказа майката. По думите й, повечето от групата са арестувани същата вечер на друг обект на Калника докато вдигали банкет. И в другите не са открили нищо, знам, защото контактувам с родители им, категорична е жената. Тя се възмущава още, че по делото свидетели на обвинението са проститутки и сводници, което, по думите й, било недопустимо според закона. Керка Колева сподели, че от 25 май до 4 ноември м. г. Десислав Кръстев бил под домашен арест. Наказанието, както и 3 години условно, му били наложени, тъй като в заведение у него било открито пакетче с наркотично вещество на стойност 3.53 лева. Как може да го обвиняват в престъпна дейност докато е бил под домашен арест, пита майката. И обясни, че полицаите го проверявали дали спазва наложената мярка по всяко време на денонощието. След присъдата прекъсна връзки с другите, дори и мобилен телефон не носеше, каза майката. "На базата на предната присъда се опитват да му припишат и други престъпления", смята жената. Тя изрази съмнение и за откритите в тайниците наркотици, боеприпаси и оръжие. "На снимките се вижда, че на пакетчетата няма прах, как е възможно това - пита жената. - А патроните сякаш са излъсквани по два пъти на ден".  Керка Георгиева е убедена в невинността на сина си по отношение на обвинението за участието му в престъпна група. Жената споделя, че Десислав Кръстев не е разполагал с много пари, поне тя не е виждала, живеел с нея, брат си и баба си в гарсониера.
По повод отправените обвинения НДТ се обърна към Областната дирекция на МВР в Добрич. "Майката идва и при мен", каза директорът комисар Стефан Йончев. Той заяви категорично, че обискът и всички действия на полицаите са били извършени според изискванията на закона. Това стана под наблюдението на прокурора, в противен случай всичко щеше да пропадне, каза Йончев. Ние си вършим работата и ако на някого не му харесва може да подаде възражение до наблюдаващия прокурор, каза директорът на ОД на МВР. "До момента сме намерили над 2 килограма наркотични вещества. Всяка вечер ходеха до тайниците, вземаха наркотици, продаваха ги и тровеха децата на Добрич", категоричен е полицай №1. Той коментира, е напълно естествено членовете на групата да държат дрогата не в домовете си, а скрити на други места. И допълни, че това, че наркотиците не са открити в домовете им, не ги оневинява. Ще има съд и съдията ще каже дали са виновни, посочи комисар Йончев. Той допълни, че събирането на доказателства по случая продължава. НДТ
 


 


Сходни връзки

МАЙКА НА ЗАДЪРЖАН: ЗАРАДИ ПРИСЪДА ПРИПИСВАТ НА СИНА МИ НОВИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ | 28 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
МАЙКА НА ЗАДЪРЖАН: ЗАРАДИ ПРИСЪДА ПРИПИСВАТ НА СИНА МИ НОВИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ
Автор: Anonymous да 2010-02-15 @ 13:58 EET
КАК   е ваэможно  да е под дом арест и да е ходел до тайницитеците  не ме интерисуват никакви тайници искам снимки и докаэателства  че е виновен в случия той си пое условната присада  която както и той ми каэа че ще му е обица на ухато искам истински докаэателства снимки  че както е продавал  и поне нещо което да е негово в случия  всеки може да натопи някого ако иска  а в тоэи град материал колкото щете  / в  новините Бойко  Борисов       каэа ЭА ПРИСВОЯВАНЕ НА ДЪРЖАВНИ ПАРИ ВСИЧКО Е ПРЕСТАПЛЕНИЕ/  но тия  които правят такива престапления  тях эакона не ги лови  а що се отнася аэ към кого ще се обърна в случия  си е мой проблем  дайте ми копие от обиска у дома и копие от обиска   на самия него  аэ энам много  и кои са свидетелите също  неможете да обвинявате эа всички престъпления  в градът ни  само тия  !
МАЙКА НА ЗАДЪРЖАН: ЗАРАДИ ПРИСЪДА ПРИПИСВАТ НА СИНА МИ НОВИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ
Автор: Anonymous да 2010-02-15 @ 14:11 EET

ami  kato sa hodeli vsqka  vecher do  tainicite  zascho ste gi nabluodavali  otstrani ami ne gi hvanahte na mqsto   ami sled kato  gi zadarjahte  togava  otidohte i gi izrovihte za materiali pod zemqta  tiq sa mnogo  chisti  sled kato ima  orajeini magazini se namirat i kupovachi   na kogo sa prostitutkite na patq pak tqhni li  sa  haide stiga  igrichki  horata vsichko znaqt  chete  kakvo pische naroda v komentariite si !

МАЙКА НА ЗАДЪРЖАН: ЗАРАДИ ПРИСЪДА ПРИПИСВАТ НА СИНА МИ НОВИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ
Автор: Anonymous да 2010-02-15 @ 16:22 EET

не ми харесват думите ходеха вэемаха  продаваха  лично местоимение эа лично наблюдение  това  е присащо на лице което е било там  а в случия  после се е ходело до тайниците  эащо после ами не ги эаведоха в момента когато са ги эадаржали че те да копаят те  и да има такова нещо  докажете че са тяхни  или  някои энаят а други не 

МАЙКА НА ЗАДЪРЖАН: ЗАРАДИ ПРИСЪДА ПРИПИСВАТ НА СИНА МИ НОВИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ
Автор: Anonymous да 2010-02-15 @ 16:27 EET

Е, поне вече разбрахме кой продъни тук сайта на вестника с коментарите си неграмотни - това е била майката, защото разправяше същите работи, каквито в статията. И много яростно и със завидно за обикновен гражданин постоянство спамеше с коментарите си!  И все призоваваше засегнатите. Г-жо, не се прави така! Смешна ставате чак, ако наистина смятате, че чрез коментари в местен вестник ще получите справедливост!

Вземете адекватни мерки.

Не съм запозната с подробности, и съм за това виновните да си получат заслуженото, но какво ви дава основание да смятате, че  "проституки и сутеньори" нямат право да бъдат свидетели?

Забелязах двама особено активни по тези теми потребители (а може и един да е бил-ввъпросната майка) - Единият пише на ужасно дразнеща латиница, т.е. маймуница, между другото, Администраторите, защо публикувате коментари, които не са написани на български език, при условие, че си имаме собствена азбука и език???!!! Защо позволявате това???

А другият потребител пише на кирилица, само дето ВМЕСТО "З" ПОЛЗВА РУСКОТО "Э-ОБОРОТНОЕ"!

Загледайте се и ще видите приликите!

 

МАЙКА НА ЗАДЪРЖАН: ЗАРАДИ ПРИСЪДА ПРИПИСВАТ НА СИНА МИ НОВИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ
Автор: Anonymous да 2010-02-15 @ 16:32 EET
не сам продънела сайта на  вестника  защото  първо незнам  и не ме интерисуват другите 
МАЙКА НА ЗАДЪРЖАН: ЗАРАДИ ПРИСЪДА ПРИПИСВАТ НА СИНА МИ НОВИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ
Автор: Anonymous да 2010-02-15 @ 16:35 EET
аз не тарся справедливост  а   доказателства 
МАЙКА НА ЗАДЪРЖАН: ЗАРАДИ ПРИСЪДА ПРИПИСВАТ НА СИНА МИ НОВИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ
Автор: Anonymous да 2010-02-15 @ 17:25 EET
на преждекоментиралия къде ще ходя и към кого ще се обърна това си е моя работа а що се отнася до думата свидетел това е лице което има пряк контакт с друго лице и е било на местопрестъплението всеки има право да се бори до доказване на случия до доказването е невинен и не си мислете че само тук човек може да се жалва ако някой е виновен ще си го отнесе и що се отнася до коментариите аз нестоя само на компютара а напротив много неща се научават и от коментариите както се действа в случия чух и казаха и на мен ми казват ама нямам доказатевства
МАЙКА НА ЗАДЪРЖАН: ЗАРАДИ ПРИСЪДА ПРИПИСВАТ НА СИНА МИ НОВИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ
Автор: Anonymous да 2010-02-15 @ 17:32 EET
и сина ти ако е тъп и ограничен като тебе ясна работата....
МАЙКА НА ЗАДЪРЖАН: ЗАРАДИ ПРИСЪДА ПРИПИСВАТ НА СИНА МИ НОВИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ
Автор: Anonymous да 2010-02-15 @ 18:36 EET

ами умни хора не четат  вие защо се затормозявате да четете а колкото до това дали сам тъпа не е ваша работа  с това какво искате да кажете  искате да спрете жалванията от какъв  то и  да е характер  ами жалвайте се и вие  ако това ви засяга  всеки има право или ме заплашвате 

МАЙКА НА ЗАДЪРЖАН: ЗАРАДИ ПРИСЪДА ПРИПИСВАТ НА СИНА МИ НОВИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ
Автор: Anonymous да 2010-02-15 @ 19:50 EET
едва ли има нужда от обяснения!Извергите директно в панделата.
МАЙКА НА ЗАДЪРЖАН: ЗАРАДИ ПРИСЪДА ПРИПИСВАТ НА СИНА МИ НОВИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ
Автор: Anonymous да 2010-02-16 @ 01:06 EET
Браво братче и аз се опитах да и кажа на няколко пъти ама не та не. Вярно боли я жената защото е майка, разбирам я,но не може да говори срещу всеки с различно от неиното мнение.Ако само можеше да излезе вечер, щеше да чуе много нелицеприятни неща за нейните''невинни ''момченца.А иначе кой каквото е дробил това ще сърба.
МАЙКА НА ЗАДЪРЖАН: ЗАРАДИ ПРИСЪДА ПРИПИСВАТ НА СИНА МИ НОВИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ
Автор: Anonymous да 2010-02-16 @ 01:08 EET
....или в Китай там бързо ще разрешат случая.
МАЙКА НА ЗАДЪРЖАН: ЗАРАДИ ПРИСЪДА ПРИПИСВАТ НА СИНА МИ НОВИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ
Автор: Anonymous да 2010-02-17 @ 15:41 EET

АКО КИТАЙСКИТЕ ЗАКОНИ ГИ ИМАШЕ  И ВАС НЯМАШЕ ДА ВИ ИМА   рибата се вмирисва от главата  май престъпниците  от голямата кръгла  маса  взеха да се увеличават  докато остане последния

МАЙКА НА ЗАДЪРЖАН: ЗАРАДИ ПРИСЪДА ПРИПИСВАТ НА СИНА МИ НОВИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ
Автор: Anonymous да 2010-02-17 @ 16:12 EET

Чакай малко, кой си ти, и кои са тези "ВАС", към които се обръщаш, и в качеството си на какъв се обръщаш?

Да не би да си господ, че съдиш по този начин?

МАЙКА НА ЗАДЪРЖАН: ЗАРАДИ ПРИСЪДА ПРИПИСВАТ НА СИНА МИ НОВИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ
Автор: Anonymous да 2010-02-17 @ 17:09 EET
За майка на скромно момче , сте доста запозната с ,кой какъв бил,с какво се занимава ,от къде имал пари , какво продавал ! Ако сте толкова сигурна в невинноста на детето си , просто не спирайте докато не го докажете ,но в СЪДА ! Тук по форумите трудно бихте убедили мен , който има малко дете , и най големите ми страхове са от точно такива невинни момчета (под домашен арест). Ами ако не успеете да докажете че е невинен , тогава ще се извините ли на всички  хора от форума , които дръзнаха да имат различно от вашето мнение ?!  Ами на тези, на които е продавано , на тях ??
МАЙКА НА ЗАДЪРЖАН: ЗАРАДИ ПРИСЪДА ПРИПИСВАТ НА СИНА МИ НОВИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ
Автор: Anonymous да 2010-02-17 @ 19:34 EET
изумява ме тази майка вместо да се засрами  че е възпитала един престъпник тя тръгнала да го оневинява във форума.мен ме е срам от поведението и.
МАЙКА НА ЗАДЪРЖАН: ЗАРАДИ ПРИСЪДА ПРИПИСВАТ НА СИНА МИ НОВИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ
Автор: Anonymous да 2010-02-18 @ 14:50 EET
  явно теб не те е срам от това което става в градът ни  и откаде знаеш за възпитанието на синът ми  след като не ме познаваш да пишеш глупости  нека това което се случи с мен ти го пожелавам  от все сърце  тогава друга песен ще запееш  а вие с малкото дете  знаетели колко има в градът ни които са   със малки деца и вършат много по страшни деяния или тази статия ви носи  нова сензация за клюкарстване  ами ще видим как ти ще възпиташ детето си  ако моят син влезе  как ще го отървеш от другите които  люпят непрекъснато   никой не ви дава право да коментирате  въпитанието на синът ми  след като не ме познавате  и него   самият   достатъчно материал има във нета за коментиране  там трябва да се включите че ви засяга пряко  за мен недейте да берете грижа   и междудругото посетих оръжейният магазин  /обръщам се към ония които са като коне с капаци / всеки може да се въоръжи  повече и от Рамбо  със  разрешително и без разрешително  със   всякакъв вид като започнем от пистолетите пушките  че да спрем до електрошокови  ножчета  боксове и т н и т н  а нас телефоните ни взеха  а колко са ни нужни сега  всеки възпитан човек може да го разбере това   моля глупаците да невземат отношение по въпроса   благодаря на ония които ме познават и подкрепят а те не са малко 
МАЙКА НА ЗАДЪРЖАН: ЗАРАДИ ПРИСЪДА ПРИПИСВАТ НА СИНА МИ НОВИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ
Автор: Anonymous да 2010-02-18 @ 14:59 EET
....За китайските закони; ние ще сме си тук оба4е твойте вече щяха да са умирисали трънките...,и недей напада всеки с различно мнение от твоето.Признак на лоша култура и възпитание е.
МАЙКА НА ЗАДЪРЖАН: ЗАРАДИ ПРИСЪДА ПРИПИСВАТ НА СИНА МИ НОВИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ
Автор: Anonymous да 2010-02-18 @ 15:15 EET
ако мислиш че благодаря на тези от нета жестоко се лъжеш  имам на кого да благодаря 
МАЙКА НА ЗАДЪРЖАН: ЗАРАДИ ПРИСЪДА ПРИПИСВАТ НА СИНА МИ НОВИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ
Автор: Anonymous да 2010-02-18 @ 15:16 EET
ако мислиш че благодаря на тези от нета жестоко се лъжеш  имам на кого да благодаря 
МАЙКА НА ЗАДЪРЖАН: ЗАРАДИ ПРИСЪДА ПРИПИСВАТ НА СИНА МИ НОВИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ
Автор: Anonymous да 2010-02-18 @ 15:38 EET
ей нета се подслушва !
МАЙКА НА ЗАДЪРЖАН: ЗАРАДИ ПРИСЪДА ПРИПИСВАТ НА СИНА МИ НОВИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ
Автор: Anonymous да 2010-02-19 @ 00:40 EET
...то тебе май никой не те подкрепя ама айде. Пиши си не ми пречиш.
МАЙКА НА ЗАДЪРЖАН: ЗАРАДИ ПРИСЪДА ПРИПИСВАТ НА СИНА МИ НОВИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ
Автор: Anonymous да 2010-02-19 @ 12:19 EET

ти небери  грижа  напоследък  и тук взеха да шетат 

МАЙКА НА ЗАДЪРЖАН: ЗАРАДИ ПРИСЪДА ПРИПИСВАТ НА СИНА МИ НОВИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ
Автор: Anonymous да 2010-02-19 @ 13:26 EET
хм явно  за да се заяждате  изглежда  много притеснително за някои хора  аз не бих  нападнал ако нямам за какво   а и живеем  в демократична държава всеки има право  да коментира  както в случия   но не и да  заплашва  с разни трънки незабравяйте че това го четът и близките на ония които изчезнаха одавна !
МАЙКА НА ЗАДЪРЖАН: ЗАРАДИ ПРИСЪДА ПРИПИСВАТ НА СИНА МИ НОВИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ
Автор: Anonymous да 2010-02-25 @ 21:53 EET

след всичко което става в градът ни майката май ще излезе права  кой и какво стои зад всичко това което се случва  !

МАЙКА НА ЗАДЪРЖАН: ЗАРАДИ ПРИСЪДА ПРИПИСВАТ НА СИНА МИ НОВИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ
Автор: Anonymous да 2013-10-03 @ 14:55 EEST
ami da ne sa si kupuvali ..... ti kato ne iskash neshto kupuvash li go ne nali znachi koito go e kupil go e iskal
МАЙКА НА ЗАДЪРЖАН: ЗАРАДИ ПРИСЪДА ПРИПИСВАТ НА СИНА МИ НОВИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ
Автор: Anonymous да 2013-10-10 @ 04:24 EEST
Щом се е занимавал с наркотици веднага в панделата.да не се дава 2-ри шанс-само така ще намалеят тези престъпници гадни.Ще правят пари на гърба на децата и да зачернят техните майки.Няма милост.До живот...
МАЙКА НА ЗАДЪРЖАН: ЗАРАДИ ПРИСЪДА ПРИПИСВАТ НА СИНА МИ НОВИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ
Автор: Anonymous да 2013-10-10 @ 09:13 EEST
Абе то хубаво...
Ама все за "чуждото" няма милост. Като допре до собствения гъз мълчим като Кумчо Вълчо със запек.


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди