изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 22:50 EEST
30 БАЛОНА ПУСНАХА В НЕБЕТО МАЛКИТЕ СЛАВЕЙЧЕТА    
ОбразованиеЦелодневна детска градина № 27 празнува рожден ден - три десетилетия от своето създаване

30-ия рожден ден на своята градина отбелязаха в петък в ресторант "Албена" децата и колектива на Целодневна детска градина № 27 "Славейче" в Добрич. Празникът започна с много смях, веселие и магия, за които се погрижи аниматорът Паскал Паскалев, след това продължи с похапване на вкусна торта, специално приготвена за рождения ден, с интересни и забавни танци изпълнени от всички групи и завърши с традиционно българско хоро. На входа на ресторанта малките момичета и момчета пуснаха 30 балона в небето в чест на 30-годишния рожден ден на детската градина.
Детската градина отваря врати  за първите си деца на 14 февруари 1980 година в специално построена просторна двуетажна сграда и млад амбициозен колектив - на ул. Войнишка № 25 срещу гара юг. На голям празник през ноември тя е кръстена "Славейче" и до днес носи името си с голяма гордост. Вече три десетилетия детската градина има неоспорим принос в отглеждането, възпитанието и развитието на много деца живеещи в района, а през последните години и от целия град. Днес тя е предпочитана от много родители, заради своите  уютни занимални, осигуряващи на децата необходимия им простор за игри и учебна работа, заради многото зали даващи възможност за редица допълнителни дейности като: зала за баскетбол и футбол; физкултурен салон, музикален кабинет, етнографска зала, кабинети по изобразително изкуство; безопасност на движението; конструктивна дейност и логопедичен кабинет, заради големия озеленен двор. И не на последно място - заради високо квалифицираните си педагози, които се грижат за децата с огромна любов, с професионално майсторство и талант, с новаторски търсения и амбиция и с доказани резултати във възпитателно-образователната си работа.
В детската градина работят още 12 души обслужващ персонал, квалифициран кухненски персонал и медицинска сестра, които днес заедно с педагозите се грижат за 191 деца, разпределени в седем възрастови групи.
Традиция в 30-годишната история на детската градина е реалното практическо сътрудничество с родителите, насочено към оптимално развитие на детето, с  различни обществени организации и отличното партньорство с община град Добрич.
 


Сходни връзки

30 БАЛОНА ПУСНАХА В НЕБЕТО МАЛКИТЕ СЛАВЕЙЧЕТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди