изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:03 EET
Инспектор по труда крие 1000 лева подкуп в буркан    
Ред и сигурност
Главен инспектор в областна дирекция "Инспекция по труда"в Монтана е задържан днес при операция на служители от Главна дирекция "Криминална полиция" и Областна дирекция на МВР -Монтана. Държавният служител С.Й. е поискал 10 000 лева подкуп на вноски от собственик на търговски обект в града, за да не му извърши проверка, съобщиха от пресцентъра на МВР. Чиновникът поканил днес през обедната си почивка собственика на търговския обект в дома си, където приел от него първата вноска от 1000 лева.


След незабавната реакция на полицаите, парите били открити в буркан в избеното помещение.

В същото време от МВР съобщиха за друг случай, при който служители на Гранична полиция са отказали подкуп.
Снощи на Граничен пункт “Кулата” 28-годишния К.М. от Перник се опитал да премине границата с автомобил „Пежо” с английска регистрация. На гишето за паспортен контрол мъжът предложил пари, защото имал наложено ограничение за излизане от страната. Когато пристигнал началникът на смяната, перничанинът му подал кутия от цигари, от която се подавали банкноти. Незабавно са предприети действия за задържането на К.М. Установено е, че му е наложена забрана за напускане на страната заради влязла в сила присъда. Предложеният подкуп е в размер на 300 евро.

Граничните полицаи установили още, че 28-годишният мъж кара без книжка. При личен обиск в дрехите му е открито фалшиво английско свидетелство за управление на моторно превозно средство. Разследващите предполагат, че той е смятал да използва фалшивия документ след като премине българо-гръцката граница.

За случая е уведомена окръжната прокуратура в Благоевград, работата по случая продължава.  dir.bg

 


Сходни връзки

Инспектор по труда крие 1000 лева подкуп в буркан | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди