изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:19 EET
ВРЕМЕТО: Прогноза за България за 16.02.2010    
ВреметоПрез нощта валежите в цялата страна ще спрат, облачността ще намалее. Вятърът в повечето райони ще стихне. На места в низините и котловините ще се образува мъгла. Минимални температури - в Северна България - между минус 9 и минус 4°, в Южна и по Черноморието - между минус 5 и 0°. В София - около минус 5°. През по-голямата част от деня на места в низините и котловините ще остане мъгливо и там дневните температури ще са между 0 и 5°.

 В София - около 3°. Над страната облачността ще е разкъсана, в отделни райони на Източна България, намаляваща временно и до слънчево; там ще духа слаб юг-югоизточен вятър и ще има температури и до 8-9°. По-късно през деня от югозапад ще започне ново увеличение на облачността и още преди полунощ срещу сряда в Югозападна България ще завали дъжд. Според дежурните хидролози на НИМХ хидрологичната обстановка остава усложнена и през следващите дни. Критично високи води текат в долното течение на Марица, Тунджа и Арда. Голям е притокът и към ардинската каскада язовири. Критично високи ще останат нивата и на реките Айтоска, Факийска и Ропотамо.

Атмосферното налягане ще се доближи до средното за месец февруари.

В планините след временно намаление на облачността, от югозапад ще започне ново заоблачаване. Едва към края на деня в планините от Югозападна България ще завали сняг. Ще духа умерен и силен вятър от запад-югозапад. Максимална температура на 1200 метра - около 3°, на 2000 метра - около минус 2°.

През нощта и по Черноморието валежите ще спрат, а облачността ще се разкъса. Утре ще има разкъсана облачност, временно и до слънчево. Възможно е сутринта в отделни райони да има мъгла. Вятърът ще бъде от юг-югоизток, предимно слаб. Максимални температури на въздуха - между 6 и 9°. Температурата на морската вода е около 4°.

Дежурен синоптик: Анастасия Стойчева

 


Сходни връзки

ВРЕМЕТО: Прогноза за България за 16.02.2010 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди