изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 05:19 EEST
Марица залива Одрин    
По света Одринските власти съобщиха, че река Марица е преляла. От България спуснали вода от язовирите и за 6 часа дебитът на реката се е повишил със 100 куб. метра в сек. и преляла. Кметът на Одрин Хамди Седефчи каза, че българските власти информирали предварително турската страна. Придошлата река заляла много жилища и обекти в крайградското селище Киришхане, допълни той.

Там са насочени спасителни екипи и много техника.
Голяма част от населението предварително е било евакуирано, но има опасност водите да залеят и централната част на града, ако се скъсат някои от подпорните диги, информира БНР.

Продължава да вали, през последните 24 часа са измерени 34 литра валежи на квадратен метър, възможно е да бъде обявено извънредно положение, заляти са стотици декари обработени площи, производствени съоръжения, заведения.

През цялата нощ са продължили спасителните действия.

В Истанбул също има щети от падналите проливни дъждове. Преляха водите на залива Златният рог. Наводнени са пешеходни участъци, паркове и градини.

Поради силния вятър има прекъсвания в движението на пътническите кораби между европейския и азиатския бряг, наводнени са някои от пристанищата в града.
http://news.ibox.bg

 


Сходни връзки

Марица залива Одрин | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди