изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:07 EET
”Октопод” и в МВР    
Новини Има служители на МВР, които са в полезрението на оперативните служби за съпричастност към групата "Октопод". Това заяви пред журналисти министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, цитиран от БТА. Той добави, че при когото се установи съпричастност, ще бъде освободен от длъжност. Тече дисциплинарно производство срещу четирима служители на МВР за връзка с групата на „Октоподите”, цитира БГНС вътрешния министър.

„Проверката продължава и това, което бъде доказано за съпричастност, а тук вече говорим за получаване на някакво дарение лично от компании, свързани с Алексей Петров, таксиметрова компания, без уведомяване по съответния ред на преките ръководители, при положение, че подобно дарение е отправено до главния секретар, което е било отказано. Говорим за пускане на пипалата на всички нива в МВР”, коментира Цветанов, цитиран от "Фокус".

Той поясни, че служителите са използвали телефони от таксиметровата компания. Те са заемали различни позиции в МВР и ще бъдат отстранени от длъжност или от системата на МВР, ако действително се докаже, че са свързани с групата.

По отношение на съучастници от МВР на групата за отвличания „Наглите”, министърът каза, че една служителка е получила психическо разстройство и в момента е на лечение в психодиспансер.

Цветанов днес представи новия директор на Областната дирекция на МВР в София - Пламен Василев, който ще заеме временно поста. Той посочи, че не са добри резултатите от проверката на областната дирекция на МВР и се надява новата рокада да даде по-добра отчетност. Тя бе разпоредена след инцидента с президента на ФК "Рилски спортист" Юри Галев и общинския съветник от "Атака", при който бяха бити служители на лифта в Боровец, а полицията не го задържа и се наложи да бъде издирван. Тогава министърът посочи и други инциденти и заяви, че в целия регион полицията не работи добре.

Не можем да търпим случващото се в Самоков, Ихтиман, Своге и останалите общини, които са на територията на Областната дирекция на МВР, заяви  Цветанов и даде и пример, че къщите на групата за отвличания „Наглите” са били в този регион.

Ще си почистим къщичката, закани се Цветан Цветанов по повод задържането на директора на дирекция "Миграция" в МВР Стефан Христов по друга операция.   DIR.BG

"ОКТОПОД" - ВСИЧКО ЗА НОВАТА ОПЕРАЦИЯ НА ПОЛИЦИЯТА, ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА "НАГЛИТЕ"

 


Сходни връзки

”Октопод” и в МВР | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
”Октопод” и в МВР
Автор: Anonymous да 2010-03-17 @ 12:34 EET
елате  да  почистите   и ДОБРИЧКАТА  къщичка

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди