изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 17:30 EEST
В ПО-ДОБРАТА ПРИЕМНА МЕСЕЦИ НАРЕД НЕ "Е.ОН" НЕ ОТЧИТАТ НОЩНАТА МИ ТАРИФА    
ОбществоЗа това сигнализира читателят ни Атанас Киров

"Още миналата година на 26 ноември подадох молба в "Е.оН" за това, че независимо, че имам монтиран електромер за отчитане на нощна и дневна тарифа, във фактурите за платена електроенергия ми се таксува само дневна. В молбата си поисках да ми бъде разделена енергията на двете тарифи. До момента нямам отговор на молбата си, но за този период от време не ми бе начислен ток. Не бе прекъснато и електрозахранването в дома ми. На 10 февруари проверих имам ли сметка за плащане и от каса на дружеството му заявиха, че дължа 800 лв." - разказа Атанас Киров. Той попита: "Защо досега няма отговор на молбата ми за разделяне на еленергията по двете тарифи? За какъв период от време са дължими тези 800 лв. и колко от тях са дневна и колко нощна енергия? Защо досега компанията не е фактурирала месечни суми и изведнъж ми се сервира толкова голяма сметка за плащане?".
Отправихме въпросите му към компанията, откъдето заявиха следното: "На 26 октомври клиентът е подал в компанията заявление за фактуриране на консумираната електроенергия по дневна и нощна тарифа. При проверката, извършена на адреса, се установява, че електромерът е изправен и измерва потреблението по дневна и нощна тарифа. В базата данни на компанията електромерът се е водил еднотарифен и по него са постъпвали показания само по дневна тарифа, т.е. и отчетникът е отчитал само дневна тарифа, а е трябвало да отчита показанията и по нощна тарифа. През времето на проверката клиентският номер е бил блокиран за прекъсване до окончателното изясняване на случая.
Когато клиент сигнализира за даден проблем и подаде заявление, компанията предприема съответните действия за отстраняване на проблема. Писмен отговор се изпраща в случаите, когато клиентът е подал писмена жалба. Посочената сума се е натрупала в резултата на потреблението на клиента през месеците ноември, декември и януари, като към това е прибавена и начислената сума по нощна тарифа. Тук е важно да изясним, че макар и клиентът дълго време да не е бил отчитан и не е плащал консумацията си по нощна тарифа, компанията е начислила сумата по нощна тарифа само за три месеца назад от регистриране на грешката, съгласно Общите условия.
Г-н Киров е подал писмена жалба в компанията на 10 февруари. Случаят е разгледан и задължението е разпределено на три фактури с различен падеж. Ако клиентът е затруднен да заплати сумата по някоя от фактурите, може да подаде писмено искане за разсрочване на задължението в Центъра за обслужване на клиенти. Компанията ще изпрати писмен отговор с разяснения до клиента в нормативно установения срок от 22 дни".
 


Сходни връзки

В ПО-ДОБРАТА ПРИЕМНА МЕСЕЦИ НАРЕД НЕ "Е.ОН" НЕ ОТЧИТАТ НОЩНАТА МИ ТАРИФА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди