изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:51 EEST
МБАЛ В ТЕРВЕЛ - ПОДХОДЯЩА ЗА ДОЛЕКУВАНЕ И РЕХАБИЛИТАЦИЯ    
ЗдравеНа извънредната сесия на Общинския съвет се проведе обществен дебат за съдбата на болницата в Тервел, присъстващите се запознаха с данни, коти се изнасят за първи път.


ова каза за НДТ зам.-кметът Дияна Илиева за провелото се в понеделник заседание на ОбС, чиято цел бе търсенето на варианти за спасяването на Многопрофилната болница за активно лечение в общинския център. Присъствали са освен общински съветници и лекари и граждани. До конкретни решения не се стигна, тъй като трябва да се изчака приемането на промените в Закона за лечебните заведения, които вече са внесени в парламента, каза Дияна Илиева. Тя обясни, че се очаква с промените болниците да имат право да разкриват отделения за долекуване и рехабилитация. Според зам.-кмета, една такава форма би била удачна за МБАЛ в Тервел. Както НДТ писа, в Отделението за физиотерапия и рехабилитация през 2009 година са направени 8 425 процедури и то е звеното с едни от най-добрите показатели за 2009 година. Заедно с Неврологично отделение те са осигурили 60 процента от приходите на болницата през миналата година.
Другият вариант за тервелчани е да има Спешен център и Медицински център, но той не е толкова удачен, каза Дияна Илиева. В центъра ще могат да бъдат разкрити до 10 легла, които ще са за инвазивни грижи и за престой до 48 часа. Медицинският център в Тервел не функционира от две-три години. НДТ


 


Сходни връзки

МБАЛ В ТЕРВЕЛ - ПОДХОДЯЩА ЗА ДОЛЕКУВАНЕ И РЕХАБИЛИТАЦИЯ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
МБАЛ В ТЕРВЕЛ - ПОДХОДЯЩА ЗА ДОЛЕКУВАНЕ И РЕХАБИЛИТАЦИЯ
Автор: Anonymous да 2010-02-17 @ 18:11 EET
Какви са тези "инвазивни грижи"? Защо употребявате думи без да знаете значението им? А що се отнася до този проект, сигурно ще излезе извън рамките на добрата медицинска практика, каквото ниво има и сега.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди